Įspūdingiausią pergalę (94:62) išvykoje per visą Eurolygos istoriją Milane iškovojęs „Žalgiris“ išprovokavo „Mediolanum Forum“ arenoje susirinkusių sirgalių švilpimą, kuriuo iš aikštės buvo išlydėti sutriuškinti „AX Armani“ krepšininkai.
Visiškai suparalyžiuotos šeimininkų atakos, ir puikiai veikiantis „Žalgirio“ puolimas – šį kartą aikštėje buvo viena visa galva geresnė komanda. Lyg tikras simfoninis orkestras „Žalgiris“ kūrinį atliko iki pabaigos, kol ją paskelbė finalinė sirena.
„La Gazzetta dello Sport“
Nors S. Pianigiani po rungtynių atsiprašinėjo ir tikino, kad komanda atliks kokybinį šuolį, Italijos žiniasklaida treneriui ir jo kariaunai neatleido.

„Apie „Olimpia“ (toks yra originalus Milano klubo pavadinimas, – red. past.) žaidimą negalima pasakyti nė vieno gero žodžio, nes, išskyrus pirmą kėlinį, vėliau ji praktiškai nežaidė. Jokios gynybos, jokios idėjos puolime – tokiame lygyje varžytis sunku. Rungtynės Milanui buvo lyg tamsus pesto padažas. Milanas vėl atsidūrė dugne, todėl nieko keisto, kad nusivylusi „Mediolanum Forum“ arena švilpė, – rašo „Il Giorno“. – Reikia tikėtis, kad į komandos žaidimą gyvybės įneš Curtis Jerrellsas, nes dabartinis vaizdas nieko gero nežada.“

Dar skaudžiau Milano ekipai dūrė „La Gazzetta dello Sport“ portalas, „Žalgirio“ pergalę prilyginęs ir chirurginei operacijai, ir simfoninio orkestro atliekamam kūriniui.

„„Olimpia“ pasirodymas – tai nelaimė. Skaudi ir ilga pamoka namų arenoje, „Žalgiriui“ demonstruojant beveik tobulą krepšinį. Po neblogos pradžios vėliau „Armani“ patyrė Jasikevičiaus vyrų chirurginę operaciją – svečiai iš Lietuvos buvo pagrindiniai šių rungtynių personažai.

Visiškai suparalyžiuotos šeimininkų atakos, ir puikiai veikiantis „Žalgirio“ puolimas – šį kartą aikštėje buvo viena visa galva geresnė komanda. Lyg tikras simfoninis orkestras „Žalgiris“ kūrinį atliko iki pabaigos, kol ją paskelbė finalinė sirena“, – rašo pagrindinis Italijos sporto portalas.

Ir tai nebuvo vienintelis „Žalgiriui“ pritaikytas muzikinis epitetas.

„Žalgiris“ buvo lyg orkestras, kurį į priekį vedė Kevinas Pangosas, tritaškiais surinkęs 12 taškų, pridėjęs 5 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus – jis buvo tikrasis rungtynių MVP. Puikiai žaidė ir Daviesas, ir Jankūnas, o Ulanovo energija leido „Žalgiriui“ surengti atitrūkti padėjusį ir lemiamu tapusį spurtą“, – pažymi Quitidiano.net.

„Nors S. Pianigiani prieš rungtynes krepšininkus ne kartą įspėjo apie „Žalgirio“ jėgą, tačiau toskanietis specialistas taip ir nebuvo išgirstas. „Mediolanum Forum“ arenoje šviesas kaip norėjo, taip degiojo svečiai iš Lietuvos“, – tęsė portalo apžvalgininkas Matteo Airoldi.

Tuo metu Repubblica.it konstatuoja, kad po šalto „Žalgirio“ dušo „AX Armani“ reikia kuo skubesnės reabilitacijos.

„Žalgiris“ iš šių rungtynių padarė tikrą šou. Kauno klubas baigė rungtynes su šešiais žaidėjais, surinkusiais dviženklį taškų skaičių, – stebisi Repubblica.it, – Po tokios pamokos Milanui reikia kuo skubesnės reabilitacijos, o kitas Eurolygos mačas laukia jau lapkričio 15-ąją Valensijoje.“

Itin blankiai, kaip ir visa komanda, rungtynėse su „Žalgiriu“ atrodė du italams atstovaujantys lietuviai – Artūras Gudaitis ir Mantas Kalnietis.

A. Gudaitis per 13 min. nepelnė nė taško, atkovojo 3 kamuolius ir surinko -2 naudingumo balus.

Pažymius „AX Armani“ žaidėjams rašęs italų žurnalistas Alessandro Luigi Maggi aukštaūgiui, kaip ir komandos treneriui S. Pianigiani, parašė patį žemiausią balą – 4 (ketvertą).

„Labai sunki versija to, ką mes matėme spalį. O dar tik lapkritis...“, – brūkštelėjo italas.

Tuo metu 7 taškus per 15 min. pelniusio M. Kalniečio italas „AX Armani“ sudėtyje apskritai nebemato.

„15 minučių aikštėje tik dėl to, kad per paskutinį nieko nebelėmusį kėlinį jis žaidė be keitimų. M. Kalniečio nebebus komandos rotacijoje, kai į ją bus įkomponuotas C. Jerrellsas“, – niūrią ateitį lietuviui piešė italas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)