Kaip sako kelionių planavimo platformos „24fly.com“ vadovė Eglė Lenkovičienė, lagaminai nemalonių asociacijų nekels, jeigu kiekvieną kartą tinkamai susiplanuosite visą savo kelionę.

„Ruošdamiesi į verslo kelionę, visą dėmesį esame linkę skirti dalykiniam pasirengimui, o organizacinius klausimus ir pakavimąsi atidėliojame iki pačios paskutinės akimirkos. Todėl nieko keisto, kad susiruošimas išvykti daugeliui kelia susierzinimą, o suirzęs žmogus juk būtinai ką nors pamiršta. Visada vertėtų lagamino turiniu pradėti rūpintis kaip įmanoma anksčiau. Taip ne tik išvengsite streso, bet ir nemalonių staigmenų pasiekus kelionės tikslą“, – teigia ji.

E. Lenkovičienė dalinasi patarimais, padėsiančiais susipakuoti daiktus ir išvengti papildomo streso.

Tinkamo lagamino pasirinkimas

Tie, kurių komandiruotė truks tik dieną ar dvi, gali drąsiai rinktis verslo klasės mini lagaminą. Jis itin patogus ir kompaktiškas. Jame rasite atskirus skyrius kompiuteriui, dokumentams, asmeniniams daiktams ir mažoms smulkmenoms. Bendras lagamino dydis neviršija rankinio bagažo dydžio, tad galėsite būti ramūs, kad jis nepasimes oro uoste.

Jei keliaudami turite pasiimti daugiau rūbų ar daiktų, geriau rinktis tvirtos medžiagos lagaminą. Juose paslėptas kompiuteris tikrai bus saugus, o rūbai mažiau glamžysis. Tik nepamirškite, kad net ir visiškai tušti tokie lagaminai sveria nemažai, rašoma pranešime spaudai.

Sudarykite kelionės grafiką

Vykdami į verslo kelionę kruopščiai apgalvokite ir suplanuokite jos maršrutą bei susitikimų grafiką. Atkreipkite dėmesį ir į tai, su kiek skirtingų žmonių turėsite pasimatyti. Nuo to priklausys, kiek drabužių komplektų jums reikėtų turėti su savimi. Jei per komandiruotę planuojate susitikti su trimis skirtingais partneriais, galite pasitenkinti vienu viršutinių drabužių komplektu. Visgi, jeigu nuolat dirbsite su tais pačiais žmonėmis, derėtų į lagaminą įsidėti kelis skirtingus.

Rūbų pasirinkimas labai priklauso nuo to, kokioje aplinkoje teks praleisti daugiausiai laiko. Galbūt ji bus itin oficiali, o gal bendrausite su jaunatviškais verslo partneriais, kuriems protokolas nėra toks svarbus. Nepamirškite pasiimti ir laisvalaikio rūbų. Jais patartina vilkėti ir pačios kelionės metu. Su sportiniais bateliais keliauti bus daug patogiau nei su aukštakulniais. Būtų idealu, jei jums nereikėtų daugiau nei dviejų batų porų: vienos laisvalaikiui, o kitos darbui.

Pasiimkite tik tai, ko jums tikrai prireiks

Stenkitės kuo daugiau sužinoti apie viešbutį, kuriame apsistosite: ar numeriuose yra plaukų džiovintuvas, ar jame teikiamos skalbimo ir valymo paslaugos? Ši informacija padės nuspręsti ar verta į lagaminą grūsti dar vieną daiktą, ar visgi pavyks sutaupyti šiek tiek vietos.

Ruošiantis dalykinei kelionei, pakavimas tampa tikru menu. Šio atsakingo proceso metu daugybę klausimų išspręsti padės plastikiniai maišeliai su užtrauktukais. Jie gali būti skirtingų spalvų, idant daiktus būtų patogu suskirstyti pagal kategorijas, taip išvengiant chaoso lagamine.

Kuo mažiau elektronikos

Prieš kelionę pagalvokite ar jums tikrai prireiks ir nešiojamo, ir planšetinio kompiuterių, skaitmeninės kameros bei išmaniojo telefono. Nepamirškite, kad šiuolaikiniai prietaisai atlieka daugybę skirtingų funkcijų, tad jums gali visiškai pakakti vos vieno ar dviejų iš jų. Jei verslo kelionei jums reikia nešiojamo kompiuterio, neimkite planšetinio. Žiūrėti filmus ar skaityti elektronines knygas galėsite ir nešiojamajame. Nors ir atrodo, kad prietaisai neužima daug vietos, nepamirškite, kad kartu su jais dar teks pasiimti ir krūvą įkroviklių bei dėklų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)