Pagrindinį veikėją seriale įkūnijęs Frankie Munizas, ko gero, buvo atsidūręs didžiausiame pavojuje patirti su narkotikais susijusių problemų ar įsivelti į pragaištingas ir, žinoma, viešai aptarinėjamas meilės istorijas.

Nepaisant visų tykojusių pagundų, tokio kelio tiek F. Munizui, tiek ir kitiems šou nusifilmavusiems vaikinams pavyko išvengti. Tiesą sakant, didžiausias netikėtumas, kurį, kaip rašoma svetainėje gazettereview.com, su išlygomis galima pavadinti blogybe, ištiko vieną iš brolių suvaidinusį Christopherį Mastersoną – jis prisijungė prie scientologų bendruomenės.

Nors ir aišku, kad nei narkotikai, nei kokios nors kitos anksti žvaigždėmis tampančius vaikus patraukiančios ydos kojos F. Munizui nepakišo, įdomu sužinoti, kuo gi jis užsiima šiandien.

Kuo buvo F. Munizas prieš pasirodydamas situacijų komedijoje „Malcolm in the Middle“

Iš Naujojo Džersio (JAV) kilusio F. Munizo šeima 1985 metais, kai būsimam aktoriui buvo ketveri, persikėlė į Rolį Šiaurės Karolinoje. Sulaukęs aštuonerių F. Munizas suvaidino mažąjį Timą vietiniame „Kalėdų giesmės“ pastatyme. Taigi, vaikystėje pagal tipažą jam buvo parenkami paliegusių ir nervingų personažų vaidmenys.

Tėvams išsiskyrus F. Munizas su motina persikėlė į Berbanką Kalifornijoje. Sulaukęs vienuolikos F. Munizas jau vaidino dviejose televizijai skirtose juostose – „To Dance with Olivia“ ir „What the Deaf Man Heard“. Dar po metų, 1998-aisiais, F. Munizas pasirodė poroje situacijų komedijos „Spin City“ serijų, o kitais metais – viename „Sabrina – jaunoji burtininkė“ („Sabrina, the Teenage Witch“) epizode.

Frankie Munizas

Pirmą ryškų vaidmenį F. Munizui pavyko sukurti 2000 metais filme „My Dog Skip“, kuriam vaidino ir aktorius Kevinas Baconas. 2000-aisiais F. Munizas debiutavo ir su mažamečio genijaus Malcolmo – iš pradžių kaip pakaitinė televizijos tinklo „Fox“ laida sumanyto epizodo personažo – vaidmeniu.

„Malcolm in the Middle“, kaip laikas parodė, tęsėsi net septynis sezonus ir pelnė visuotinį pripažinimą. Tuo metu tai buvo viena iš keleto pačiu patogiausiu laiku transliuojamų situacijų komedijų. Įsidėmėtina, kad ją filmuojant buvo apsieita be studijoje sėdinčios auditorijos ar atitinkamose vietose pasigirstančio juoko įrašo.

Verta paminėti, kad tik „Fox“ transliuojamos situacijų komedijos iki pat šios dienos filmuojamos kaip filmai, o ne skaitmeniniai vaizdo įrašai. Serialas tapo reikšmingas ir Jane Kaczmarek, mat už savo vaidmenį ji kiekvieną sezoną būdavo nominuojama „Emmy“ apdovanojimui. Iš viso šou buvo įvertintas net septyniais „Emmy“ apdovanojimais, o jame vaidinusio F. Munizo sąskaitoje viena „Emmy“ ir pora Auksinio gaublio nominacijų.

Kaip pakrypo F. Munizo gyvenimas po „Malcolm in the Middle“

2002 metus reikėtų laikyti F. Munizo karjeros pilnametražiuose vaidybiniuose filmuose pradžia. Jam buvo patikėtas pagrindinis vaidmuo filme „Melagių melagis“ („Big Fat Liar“), kuriame ryškių personažų charakterius sukūrė ir Amanda Bynes bei Paulas Giamati. 2004 metais F. Munizas suvaidino pagrindinį veikėją filme „Agentas Kodis Benksas“ („Agent Cody Banks“).

Šiame filme taip pat pasirodo Hilary Duff. Tais pačiais metais F. Munizui teko garbė kaip įžymybei sudalyvauti Long Biče vykdavusiose „Toyota Pro/Celebrity Race“ automobilių lenktynėse. Jau kitais metais jų trasą aktorius įveikė trečias (bet buvo pirmas tarp įžymybėmis tituluojamų dalyvių). 2006 metais F. Munizas pasirašė dvejų metų sutartį su laidų filmavime dalyvaujančia „Jensen Motorsport“ komanda.

Frankie Munizas anksčiau ir dabar:

2007 metais, kai buvo parodyta paskutinė „Malcolm in the Middle“ serija, F. Munizas persikėlė į Finiksą (Arizonos valstijoje) ir pradėjo rimtai užsiimti savo, kaip lenktynininko, karjera. Tuo pačiu metu užsimezgė jo ir Elycia Marie, drabužių linijos savininkės, romantiški santykiai. Pasibaigus lenktynininkams skirtų laidų „Formula BMW USA“ filmavimui F. Munizas pradėjo dalyvauti analogiškose „Champ Car Atlantic Series“ komedijose. Kaip tik tada jam pavyko surinkti pakankamai taškų ir pakilti iki 22 pozicijos.

Keletą paskesnių metų F. Munizas tęsė lenktynininko karjerą. Pasibaigus sutarčiai su „Jensen Motorsport“, jis ėmė bendradarbiauti su „Pacific Coast Motorsports“. 2008 metų sezono pabaigoje F. Munizas laimėjo Jovy Marcelo apdovanojimą. Kaip pats tada sakė leidiniui „People“, jis jokiu būdu nebuvo linkęs puikuotis, bet vis dėlto nemanė, kad laurus lenktynių trasoje pelnė dėl to, kad buvo išgarsėjęs kaip aktorius.

Ypač puikuotis, ko gero, ir iš tiesų nebuvo dėl ko, nes, pavyzdžiui, Paulas Newmanas ir Steve‘as McQueenas, kaip lenktynininkai, pasiekė gerokai daugiau nei F. Munizas.

2009 metais F. Munizas pasiekė aukščiausią tašką lenktynininko karjeroje: trasą jam visada pavykdavo pasiekti kartu su dešimčia pirmųjų finalistų. Deja, dėl patirtos riešo traumos sezono baigti nepavyko.

Frankie Munizas

2012 metais F. Munizas, kaip būgnininkas, prisijungė prie „Kingsfoil“ – alternatyviojo roko grupės iš Pensilvanijos. Būgnais nuo pat vaikystės grojantis F. Munizas tapo visaverčiu grupės nariu. Kiek vėliau tais pačiais metais po patirto išemijos priepuolio jis pateko į ligoninę. Beveik lygiai po metų priepuolis pasikartojo. 2014 metais, dėl tam tikrų grafiko nesuderinamumų, F. Muniz ir „Kingsfoil“ keliai išsiskyrė.

Kuo F. Munizas užsiima pastaraisiais metais

Daugelis F. Munizo viešųjų pasirodymų, kad ir kaip nykiai beskambėtų, pastaruoju metu dažniausiai vyksta socialiniame tinkle „Twitter“. Čia jis, kaip bet kuris paprastas mirtingasis, kritikuoja politikus, skelbiasi žiūrintis romantiškas komedijas ir skundžiasi kokiais nors negalavimais.

2015 metų spalį F. Munizas paskelbė porą žinučių, kuriose išreiškė mintį dėl galimo „Malcolm in the Middle“ tęsinio „Malcolm in the Mid-Life Crisis“ kūrimo. Paprašytas išsamiau pakomentuoti savo idėją, F. Munizas aiškiai davė suprasti, kad jo įrašas tebuvo klausimas ir jokių realių su šou susijusių planų kol kas nekuriama.

Neseniai visuomenės informavimo kanalai sumirgo antraštėmis, skelbiančiomis, kad F. Munizas sumanė parduoti vieną iš daugelio savo automobilių – „Volkswagen Jetta“, kurį jau miręs Paulas Walkeris vairavo 2001 metais sukurtame filme „Greiti ir Įsiutę“ („Fast and Furious“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)