„Yra trys dalykai, kurie padarytų šalį patrauklia visomis prasmėmis: šalis turi gaminti gerą alų, turėti futbolo komandą ir nacionalines avialinijas.

Su pirmu dalyku lyg ir viskas gerai, mes tikrai turime neblogą alaus pasirinkimą visiems skoniams. Su futbolo komanda, aišku, yra problema, tačiau čia ieškoti, kur šaknys, ar federacijoje, ar finansavime, ar požiūryje, aš gal net nesiimčiau.

Trečias dalykas – irgi problematiška. Kažkada buvo „Air Lituanica“, bet kažkaip užgeso ir, manau, suteikė daug diskomforto tiek norintiems aplankyti šalį svečiams, tiek Lietuvos piliečiams.

Manau, kad įgyvendinus vien šiuos tris dalykus jau būtų didelis postūmis į priekį“, – sako D. Siaurusaitis.

Aktoriaus manymu, į išvardytus dalykus telpa daugiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

„Kalbant apie gerą alų, kas iš to seka? Reikėtų, kad Lietuva taptų atviresne visam likusiam pasauliui. Su draudimais vartoti alkoholį viešose vietose ar lauko kavinėse mes niekur nenueisime.

Galiu paantrinti daugeliui ir dėl marihuanos kriminalizavimo. Visas pasaulis į tai žiūri liberaliau, o mes užsiimame draudimais. Na, jei norime užsidaryti ir virti savo sultyse, tai mes galime viską uždrausti ir palaukti ne tik, kad niekas nebeatvažiuos, bet ir visi likę išvažiuos“, – sako D. Siaurusaitis.

Pasak aktoriaus, siekiant, kad Lietuva taptų patrauklia šalimi tiek jos gyventojams, tiek užsieniečiams, reikėtų imtis daug liberalesnės politikos ir leisti net daugiau nei leidžia užsienio šalys.

„Ir tai nėra pataikavimas kam nors, čia tiesiog sveiko proto požiūris. Nereikia įstatymais visų uždaryti į kalėjimą ir paversti nusikaltėliais, ligoniais bei alkoholikais.

Ar turi nusipirkti gero alaus ir užsidaręs rūsyje jį gerti, kad nepamatytų nepilnamečiai?

Neseniai grįžome iš teatro gastrolių Lione, ten į jaunimo laisvalaikio leidimo būdus, kurie pas mus jau yra kriminalizuojami, pareigūnai žiūri liberaliai ir tolerantiškai. Tiesiog reikėtų truputėlį praplėsti akiratį, o ne gyventi 19 a. Lietuvos kaime“, – mano D. Siaurusaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)