Nors jo tėvas, senelis ir prosenelis savo laiku išbandė pačias įvairiausias ūsų ir barzdos kombinacijas, šešiasdešimtmetis princas Albertas to niekada nebuvo daręs. Tad kas gi pasikeitė?

„Šiais metais minima karabinierių – rūmų apsaugos - dviejų šimtų metų sukaktis“,– aiškino princas. Šios pajėgos visada išsiskyrė skrupulinga apranga ir nepriekaištinga išvaizda.

„Praktiškai nuo pat Napoleono laikų iki Pirmojo pasaulinio karo pabaigos daugumoje Prancūzijos pajėgų pulkų buvo privaloma auginti ūsus kaip autoriteto ir galios simbolį. Jie simbolizavo drąsą“, – sako princas Albertas, kuris savo ūsus pademonstravo per 2017 metų spalį „Princess Grace Awards“ šventę Los Andžele.

Minėdami 200 metų sukaktį, karabinieriai nusprendė atiduoti pagarbą savo pirmtakams užsiaugindami ūsus. Idėja labai patikusi ir Monako princui Albertui, kuris ir pats yra tarnavęs Prancūzijos laivyne.

„Kaip jų garbės pulkininkas pasakiau: „Jeigu jūs visi nusprendėte taip padaryti, padarysiu ir aš. Taigi Monako valstybinės dienos proga (lapkričio 19 dieną) bus ūsuoti 95 proc. visų karabinierių“, – džiaugiasi princas.

Kaip ūsus vertina princo Alberto žmona Charlene? „Ji nėra labai entuziastinga“, – pripažįsta monarchas.

Kalbant apie karališkosios poros atžalas princesę Gabriellą ir princą Jacquesą, „Jie iš pradžių į mane žiūrėjo labai nepatikliai. Nors ir mano, kad atrodau kiek juokingai, vis tiek pabučiuoja“, apie vaikų reakciją kalba monarchas.

Kaip ten bebūtų, princo Alberto ūsų dienos suskaičiuotos.

„Lapkričio 20 dieną jų nebeliks. Karabinieriai mane įkalbinėja juos išsaugoti iki paskutinio oficialaus sukakties renginio – iškilmingos vakarienės gruodžio 8 dieną, tačiau nemanau, kad tiek ištempsiu“, – šypsosi princas.

Įprastas princo įvaizdis - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją