„Pacers“ šia pergale nutraukė devynių iš eilės Klivlande nelaimėtų rungtynių seriją. Paskutinį sykį „Cavaliers“ ekipą jos aikštėje svečiams iš Indianapolio buvo pavykę nugalėti 2014-ųjų sausio 5 dieną, kai į Klivlandą iš Majamio dar nebuvo sugrįžęs LeBronas Jamesas.

Prie šios nemalonios serijos nutraukimo itin solidžiai prisidėjo D. Sabonis. 21-erių lietuvis rungtynes vėl pradėjo „Pacers“ starto penkete ir ant parketo praleido net 37 minutes – daugiausiai visoje svečių komandoje („Cavaliers“ gretose tiek pat laiko rungtyniavo tik L. Jamesas).

Tiek ilgai per savo karjerą NBA rungtynėse Domantas iki šiol nebuvo žaidęs.

Per trenerio suteiktas minutes D. Sabonis pelnė 15 taškų (6/15 dvitaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 12 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Tai buvo jau penktasis dvigubas Domanto dublis per aštuonerias šio sezono rungtynes. Be to, 6 rezultatyvūs perdavimai yra naujas asmeninis lietuvio karjeros NBA rekordas. Rekordinį, šeštąjį perdavimą Domantas atliko paskutinę mačo minutę – po jo Thaddeusas Youngas pranašumą tritaškiu padidino iki 14 taškų (121:107).

Daugiau rezultatyvių perdavimų per vienas rungtynes NBA yra atlikusios tik keturios mūsų šalies krepšinio superžvaigždės. Šarūno Marčiulionio asmeninis rekordas lygoje yra 11 rezultatyvių perdavimų, Šarūno Jasikevičiaus – 10, Arvydo Sabonio – 9, Žydrūno Ilgausko – 7.

„Pacers“ krepšininkams tai buvo jau trečioji pergalė iš eilės, o „Cavaliers“ nuo ketvirto pralaimėjimo paeiliui neišgelbėjo nė galingas L. Jameso žaidimas.

Klivlando ekipos lyderis pelnė 33 taškus (13/17 dvit., 1/5 trit., 4/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Tiesa, „karaliaus“ statistiką gadina 8 padarytos klaidos. Visa „Pacers“ komanda kartu sudėjus prarado tik 11 kamuolių („Cavaliers“ – 16).

„Per daug, gerokai per daug klaidų, – savo statistiką įvertino pats L. Jamesas. – Gerą krepšinį dabar sugeba žaisti daug lygos komandų. Tuo dar kartą įsitikinome. O mes patys tokio krepšinio nežaidžiame.“

Indianos krepšininkai šeimininkus šį kartą sugniuždė tritaškiais metimais, kurių pataikė net 16 iš 26 (61,5 proc.). „Cavaliers“ savo ruožtu realizavo 7 iš 31 (22,6 proc.) tritaškių.

Komandos apylygiai žaidė beveik tris kėlinius (34 min. – 84:81), tačiau mačo pabaigoje Klivlandas varžovų tritaškių salvių nebeatlaikė.

„Mums, jaunai komandai, tai yra didi pergalė. Mes žinojome, kad po pralaimėjimų serijos Klivlando krepšininkai bus pikti, tačiau atsilaikėme. Didžiuojuosi savo vaikinais“, – teigė „Pacers“ treneris
Nate'as McMillanas.

Pažymėtina, kad antrajame kėlinyje blauzdos traumą patyrė ir į aikštelę daugiau nebegrįžo vienas pagrindinių „Cavaliers“ aukštaūgių Tristanas Thompsonas. To paties kėlinio viduryje „Pacers“ gynėjas Lance'as Stephensonas užsidirbo nesportinę pražangą, kurią teisėjai skyrė už kepštelėjimą ranka į jautriausią L. Jameso vietą.

Lance Stephenson swipes and smacks LeBron James right in the groin 😳 pic.twitter.com/4yBwHpn6re— Def Pen Hoops (@DefPenHoops) November 2, 2017

„Pacers“: Thaddeusas Youngas 26 (6 atk. kam.), Darrenas Collisonas 25, Victoras Oladipo 23 (5/7 trit.), Bojanas Bogdanovičius 17, Domantas Sabonis 15 (12 atk. kam.), Cory Josephas 9 taškai

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 33 (11 rez. perd., 8 kld.), Derrickas Rose'as 19, Jeffas Greenas 15, Kevinas Love'as 13 (13 atk. kam.), Jae Crowderis 9 taškai.

Primename, kad diena anksčiau vykusiose rungtynėse D. Sabonis pelnė 12 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė naują asmeninį atkovotų kamuolių rekordą (16), o „Pacers“ 101:83 sutriuškino Sakramento „Kings“.

Kitas rungtynes „Pacers“ Lietuvos laiku žais naktį iš penktadienio į šeštadienį – išvykoje susitiks su Filadelfijos „76ers“.