1. Islandijai būdingas supuvusių kiaušinių kvapas. Karštas vanduo bėgantis iš čiaupo nėra pats maloniausias. Ne dėl savo kietumo ar minkštumo savybių, o dėl kvapo. Geoterminis vanduo stipriai prisotintas sieros, kuri ir skleidžia supuvusių kiaušinių kvapą.

2. Gamta jiems pagailėjo malonesnio klimato. Vasaros metu čia visą laiką diena. Pastovi temperatūra apie 12-14 laipsnių. Dažnas lietus ir vėjas. Žiemą čia ne tik šalta, bet ir amžina naktis. Žodžiu, pusę metų depresija garantuota.

3. Ta pati gamta juos apdovanojo. Karštas geoterminis vanduo esantis netoli žemės paviršiaus leidžia islandams šildytis namus bet kada ir bet kiek. Taip pat tai išnaudojama pramonėje, gaminant elektrą. Taip pat Islandija apdovanota nemažomis gėlo vandens atsargomis bei aplink teleškuojančia jūra pilna įvairių gėrybių.

Islandija

4. Ledas VS Ugnis. Dvi skirtingos stichijos vienoje vietoje. Čia ugnikalniai grąsinantys išsiveržti ir palaidoti miestelius pelenų audroje, čia pasisukus gali matyti sniego kepures ir vieną didžiausių Europoje ledynų.

5. Islandų moterys duoda į kaulus. Islandijoje moterų moto – mes galime geriau nei vyrai. Jei vyrai futbolo čempionate užėmė penktąją vietą, tai jos padarys viską, kad užimtų bent ketvirtą. Ir panašu, kad taip visose srityse.

Islandija

6. Islandija daugiausia pajamų gauna iš žuvininkystės, turizmo bei galingų aliuminio lydymo gamyklų. Karštis alsuojantis iš apačios sudaro galimybes išgauti aukštą temperatūrą aliuminiui lydyti. Tad šis procesas tampa nebrangus ir nešantis nemažą pelną.

7. Viso Islandijos ploto miškai užima tik 2 procentus (pvz. Lietuvos – 33 proc.), tuo tarpu ledynai užima apie 10 proc. Islandijos ploto.

Islandija

8. Šiaurinėje Islandijos dalyje nemažai vienkiemių ar atskirų ūkių turi pasistatę savo bažnytėles.

9. Islandai privalo priklausyti kokiai nors religinei bendruomenei (gali būti ir netradicinės), kitaip turėsi mokėti didesnius mokesčius valstybei.

Islandija

10. Islandai turi giminių registrą, kuriame galima pažiūrėti ar gali kurti šeimą su savo išrinktąją!

Keliautojų naujienas galite sekti Facebook'e ir roadofadventures.com