Šiame kontekste laidos žurnalistai priminė buvusios parlamentarės liberalės Dalios Kuodytės itin greitą įsidarbinimą su savivaldybe susijusioje organizacijoje. Gavo etatą ir daugiau kaip tūkstantį eurų siekiančią algą. Rajono meras Algis Kašėta neneigia, kad liberalai įdarbinami savivaldybėje.

„Priimti 52 žmonės ir tarp jų – minėti liberalai, kurie turbūt iki 8 galėtų būti, kartu susijusių, 7 ar 8 žmonės. Jums spręsti, koks tai yra nuošimtis. Bet mes nestudijuojame, kiek iš tų žmonių buvo kitų partijų žmonės. Mums tai nėra esminis dalykas. Nes konkurso sąlygose negali būti įvardyta privalumas arba minusas, kad žmogus priklauso partijai“, - teigė A. Kašėta.

Laidoje taip pat minima, kad į savivaldybės pareigybes netrukus po rinkimų priimta A. Kašėtos partinė sekretorė Giedrė Deviadaitė. Po penkių dienų jai skirtas penkiasdešimties procentų priedas. Dar vienas priedas - po savaitės.

Varėnos rajono meras gynėsi, kad priedai priklauso nuo užimamų pareigų ir papildomo krūvio.

Paklaustas, ar jai nepadėjo darbo gauti tai, jog ji yra Varėnos rajono liberalų skyriaus vadovo, tai yra jo, sekretorė, A. Kašėta gynėsi, kad moteris darbą turėjo ir anksčiau. Meras aiškina, kad tikrai ne partija šią darbuotoją atvedė į savivaldybę. O išskirtinė kvalifikacija.

„Ji neatėjo iš gatvės, ji dirbo kultūros srityje, ji kandidatavo. Mes tikrai jai neturime priekaištų dėl jos darbo, neteko girdėti iš nieko priekaištų“, - sakė jis.

Darbą finansų ir investicijų skyriuje rado ir matematikos mokytoja Stasė Paulaitienė, kuri prieš penkerius metus kartu su liberalais kandidatavo į tarybą, ir yra partijos renginių viešnia.

Po kelerių mėnesių nuo rinkimų civilinės saugos specialisto postą gavo partijos narys Nikolajus Lysenkovas.

Ekonomikos ir turizmo departamento specialiste prieš keletą savaičių dirbti pradėjo A. Kašėtos sūnėno žmona, politikos bakalauro laipsnį turinti Vytautė Karpienė. Jeigu anksčiau konkursą laimėti reikėjo turizmo išsilavinimo, tai reikalavimai patogiai pakito į socialinių mokslų arba biomedicinos išsilavinimą.

Tarp darbus gavusiųjų - ir liberalė Solveiga Žukienė, įdarbinta viešųjų ryšių specialiste, ir į savivaldybės tarybą su šia partija kandidatavusi nepartinė Violeta Lužytė, kuri gavo vidaus audito skyriaus vyriausiosios specialistės darbą.

R.I.T.A. išsiaiškino, kad tarybos nariai, tie patys liberalai, įsidarbina ir savivaldybės įstaigose. Danutė Karalevičienė – slaugytoja, verslo vadybininkė - laimėjus rinkimus atsidūrė Perlojos muziejuje. Meras sako, kad žurnalistai situaciją ne taip supranta. Varėnoje – trūksta kvalifikuotų žmonių, o liberalai taip pat nori darbo.

„Aš noriu pasakyti, kad liberalų partijos nariai nebuvo diskriminuojami, kad jie yra liberalai. Iš tikro Lietuvoje partijoms priklausantys žmonės, jie yra aktyvūs, visuomeniški, būtų gaila, jeigu jie dėl to būtų diskriminuojami. Ypač dėl to, kad toje savivaldybėje tos partijos yra vadovai, tada šiukštu jau negali to skyriaus nariai dalyvauti“, - teigė A. Kašėta.

Esminis žmogus, priimantis kitus dirbti į savivaldybę, yra taip pat liberalas, mero politinio pasitikėjimo žmogus Alvydas Verbickas. Kiekvienai darbo vietai užimti sudaroma komisija, o direktorius – jos pirmininkas. Šis, beje, taip pat įsitikinęs, kad Varėnoje tiesiog nėra kam dirbti.