Novate.ru surinko netikėtų būdų, kaip gi buityje gali praversti majonezas.

1. Įbrėžimai ant medinių paviršių

Su majonezu galima atnaujinti apsitrynusius medinius baldus. Ant subraižytų vietų užtepkite ploną sluoksnį majonezo, palikite parai, o tada nuvalykite tai, kas nesusigėrė, ir kruopščiai nublizginkite baldų paviršių.

2. Į plaukus įsivėlusi kramtomoji guma

Į plaukus įsivėlusi kramtomoji guma – kas antros merginos gyvenime nutinkantis nemalonumas. Problemą išspręs majonezas. Patepkite plaukus ir kramtomąją gumą majonezu, palikite 10–15 min., paskui atsargiai išimkite iš plaukų lipnią masę ir išsiplaukite galvą.

3. Medžio sakų pėdsakai

Medžio sakų pėdsakus ant automobilio gaubto pašalinsite su majonezu. Ant sakais išteptos vietos užtepkite storoką sluoksnį majonezo, kelias minutes palaukite, o tada nuvalykite.

4. Nublizginsite sidabro dirbinius

Majonezu galima blizginti sidabro dirbinius. Su minkšta kempine užtepkite ant sidabrinių stalo įrankių šiek tiek majonezo, patrinkite, tada nuplaukite po tenkančiu vandeni ir nušluostykite.

5. Žymės nuo šlapių indų

Su majonezu nuvalysite ir baltas dėmes nuo puodelių ir lėkščių ant medinių baldų. Ant dėmėtų vietų užtepkite truputį majonezo ir patrinkite servetėle.

6. Priemonė nuo utėlių

Pasirodo, naminis majonezas – ne tik maitinamasis balzamas plaukams, bet ir veiksminga priemonė nuo... utėlių. Atsitikus tokiai bėdai, užtepkite ant plaukų ir galvos odos majonezo, palikite valandai, o paskui išplaukite galvą.

7. Rankų ir nagų kremas

Majonezas – ne tik mišrainių pagardas, juo puikiai pamaitinsite rankas ir nagus. Po majonezo kaukių oda bus minkšta, švelni, o nagai tvirti.

8. Kremas nuo nudegimo saulėje

Jei neturite jokių priemonių, persikaitinus saulėje galima pasitepti majonezu. Majonezas sudrėkina odą, pašalina paraudimą ne prasčiau nei kremas su alijošiaus ekstraktu.

9. Plieniniai paviršiai

Su majonezu puikiai ir nesunkiai pašalinsite nuo plieninių paviršių nešvarumus, pirštų dėmes.

10. Pieštukų žymės

Išdykėliai vaikai apipaišė sienas? Pieštuko žymes be vargo nuvalysite su majonezu. Užtepkite jo ant pieštukų žymių, pusvalandžiui palikit, o tada nuplaukite kempine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)