Švietimo departamento pranešime mokyklos raginamos skatinti berniukus naudotis kompiuteriais pamokoms ruošti.

Nustatyta, kad mokiniai, kurie naudojosi kompiuteriais pamokoms ruošti, gaudavo geresnius pažymius nei tie, kurie namie neturėjo kompiuterių. Tačiau vaikai, daugiausia berniukai, kurie reguliariai žaidė kompiuterinius žaidimus, gaudavo žymiai prastesnius pažymius.

Paskutiniai duomenys rodo, jog berniukai vis dar atsilieka daugelyje dėstomų dalykų nuo mergaičių. Todėl pasitvirtina nuomonė, kad kompiuteriai yra “berniukų žaislas”.

“Mergaitės daugiau nei berniukai naudoja kompiuterius namų darbams ruošti ir atsakingiau žiūri į mokslus”, - sako mokslininkai. – “Todėl galima kalbėti apie prarajos tarp lyčių didėjimą ir teigti, jog kompiuterių naudojimas laisvalaikiui turi neigiamą poveikį pažangumui.”

Kompiuterinius žaidimus kasdien ar bent kartą per savaitę žaidė 61 procentas berniukų ir 44 procentai mergaičių. 70 procentų berniukų sakė, jog naudoja žaidimų konsoles kasdien ar bent kartą per savaitę, palyginus su vos 32 procentais mergaičių.

Pranešime taip pat sakoma: “Kai kurie mokiniai apsimesdavo, kad naudojasi kompiuteriu namų darbų ruošai, o iš tikro pramogavo.” Mokytojai ir tėvai būgštavo, kad mokiniai ims sukčiauti – kopijuoti tekstus iš interneto.

Mokslininkų surengtame tyrime dalyvavo 111 vienuolikos, keturiolikos ir šešiolikos metų vaikų iš dvylikos Anglijos mokyklų. Nustatyta, kad 89 procentai mokinių namie gali naudotis kompiuteriu, o dažniausiai su kompiuteriu ruošiamasi anglų kalbos pamokoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją