Volkswagen“ vairuotojas teigia judėjęs degant žaliam šviesoforo signalui, kai tuo metu milžinišku greičiu lyg iš niekur parlėkė „Lexus“.

Antrasis Charkovo miesto Sumskajos gatvėje įvykusios avarijos dalyvis – „Volkswagen Touareg“ automobilį vairavęs 49-erių Genadijus Dronovas – pateikė oficialų pareiškimą dėl įvykusio incidento.

Jis teigia važiavęs degant žaliam šviesoforo signalui, kai staiga „iš niekur“ pasirodė milžinišku greičiu lėkęs „Lexus“ automobilis.

„Įvažiavau į Sumskajos ir Mečnikovos gatvių sankryžą, judėjau degant žaliam šviesoforo signalui. Įsitikinau, kad kirsti Sumskajos gatvę bus saugu, žvalgiausi į šalis, tuo metu mano akiratyje automobilio „Lexus“ nebuvo. Tada pradėjau judėti sankryžos link, sutelkiau dėmesį į pėsčiųjų perėją.

Viskas įvyko taip greitai, kad net ne iš karto supratau, kas nutiko. Automobilis „Lexus“ įšoko į sankryžą netikėtai, lyg iš niekur. Nemačiau ir negalėjau jo matyti, nes „Lexus“ įskrido į sankryžą milžinišku greičiu. Jo nebuvo, kai pradėjau judėti, o nuo tos akimirkos iki susidūrimo praėjo vos kelios sekundės“, – teigiama G. Dronovo pareiškime.

Prieš baisią avariją – vakarienė elitiniame restorane

Šiurpios įvykusios avarijos išvakarėse automobilio „Lexus“ vairuotoja, 20 m. A. Zaiceva, vakarieniavo elitiniame „Čili“ restorane Nepriklausomybės prospekte. Apie tai rašoma medžiagoje, atneštoje į „NewsRoom“ redakciją.

Aliona Zaiceva

Kaip matyti iš dokumentų, spalio 19 d. į Kijevo rajono Charkovo teismą kreipėsi tyrėjas su prašymu leisti peržiūrėti restorano „Čili“ apsaugos kamerų medžiagą.

Teisėsaugininkų žiniomis, A. Zaiceva buvo restorane su keliais asmenimis nuo 17.45 iki 20.09 val. Tyrėjų nuomone, iš vaizdo kameros medžiagos paaiškės, ar mergina vartojo alkoholinių gėrimų, ar paskui sėdo prie vairo, taip pat bus nustatyta merginos draugų tapatybė.

Teisėja Muratova patenkino prašymą ir nurodė „Čili“ darbuotojams pateikti restorano vidaus ir lauko apsaugos kamerų filmuotą medžiagą. Leidimas peržiūrėti medžiagą duotas mėnesiui laiko, be teisės apskųsti šį teismo nutarimą.

DELFI primena, kad per A. Zaicevos sukeltą avariją žuvo penki žmonės, o dar šeši patyrė traumų. A. Zaicevai buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 286 straipsnio 3 dalį (Kelių eismo saugumo taisyklių arba transporto priemones vairuojančių asmenų transporto ekploatacijos pažeidimai).

Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatoma iki 10 metų nelaisvės. Spalio 20 dieną teismas leido automobilį „Lexus“ vairavusią 20 metų E. Zaicevą suimti dviem mėnesiams.

Pasak tyrimą atliekančių pareigūnų, jiems pakanka įrodymų, kad tragiška avarija įvyko būtent dėl merginos veiksmų. Pasirodė spėjimų, kad mergina galėjo dalyvauti lenktynėse. Charkovo srities prokuratūros spaudos tarnyba skelbia, kad avarijos metu A. Zaiceva buvo apsvaigusi nuo opiatų.