Nunerti didelį žalią drakoną – tokią svajonę turi pernai filosofijos magistro studijas baigęs, bet jau seniai programuotoju dirbantis vilnietis Gintaras Jasiulionis, savo smegenis ilsinantis vakarais nerdamas vąšeliu. Idėjų kūriniams vyras semiasi iš mėgstamiausių kompiuterinių žaidimų ir įvairiausių filmų.

„Paprasčiausia, pastebėjau, yra nerti animacinių filmų herojus, nes jie yra stilizuoti. Kai paprašo nunerti gyvą daiktą, tai labai sunku, nes turi sugalvoti, kaip jis dabar turi persiteikti, nes detalių labai mažai lieka“, – pasakoja programuotojas Gintaras Jasiulionis.

Nors ir programavimas, ir nėrimas vąšeliu atrodo ramūs ir atidumo bei susikaupimo reikalaujantys darbai, Gintaras sako, kad jie vienas kitą puikiai papildo, nes programuojant labiausiai dirbančios smegenys neriant ilsisi. Be to, kurdamas jis dar ir gali pažiūrėti mėgstamų serialų.

Gintaras pasakoja, kad nunerti vąšeliu vieną ar kitą personažą nėra sudėtinga – per septynis mėnesius jų sutvėrė daugiau kaip šešias dešimtis. O nėrimo meną jis įvaldė paprasčiausiai peržiūrėjęs kelias vaizdo pamokėles internete.

Daugiau – Giedrės Baltrušytės reportaže.