Džiaugsmas nebekramtyti tik viena puse

Atlikėjas Č. Gabalis teigia visų pirma vertinantis komfortą ir dantų funkcionalumą, o tik po to estetinį vaizdą. „Anksčiau vis tik pagalvodavau, kad turiu stengtis kramtyti tik viena puse, tad džiaugiuosi, jog pagaliau galiu savęs nevaržyti. Scenoje svarbu ne tik estetinė dantų išvaizda, ta
iau ir jų būklė, dantys – tai vienas iš mano darbo instrumentų“, – teigia žinomas dainininkas.

Č. Gabalis atvirauja, kad prarastų dantų implantaciją jis jau buvo išbandęs, tačiau siekdamas kokybiškesnio, patogesnio ir ilgaamžiškesnio varianto jis pasiryžo pokyčiams – implantus protezuoti nuolatiniais protezais, funkcinėmis savybėmis panašiais į nuosavus dantis.

Odontologės kėdėje teko ir užmigti

Klinikos „Grožio chirurgija“ bendrosios praktikos gydytoja odontologė Ingrida Rezeckienė pasakoja, jog pasitelkiant modernias technologijas ir pažangias medžiagas pavyko puikiai atkurti visus dainininko dantis. „Iš tvirto titano karkaso ir kompozito medžiagų pagaminti kokybiški nuolatiniai dantų protezai dėvėsis labai panašiai kaip ir nuosavi dantys – tai pažangiausias šiuolaikinis dantų atkūrimo metodas, pacientui užtikrinantis maksimalų komfortą ir puikų estetinį vaizdą“, – patirtimi dalijasi gydytoja.


Siekiant parinkti tinkamiausią dantų formą ir estetinį vaizdą, Č. Gabaliui klinikoje teko lankytis ne kartą, tačiau pats atlikėjas prisipažįsta buvęs geras pacientas – odontologės kėdėje jis sugebėjęs net užmigti. Gydytojos teigimu, klinikoje taikomos šiuolaikinės technologijos leidžia iki minimumo sumažinti procedūros metu paciento jaučiamą diskomfortą. „Galiu pasakyti, kad ankstesnė dantų implantavimo patirtis nebuvo tokia maloni“, – teigė atlikėjas.

Svarbiausia taisyklė – atsakinga priežiūra

I. Rezeckienė atkreipia dėmesį, jog pacientai, turintys polinkį susirgti parodontoze, turėtų elgtis itin atsakingai – reguliariai atlikti profesionalią dantų higienos procedūrą, taip pat svarbu ir nerūkyti, nes rūkymas gali paspartinti ligos progresavimą, o ir protezuoti dantys gali tarnauti trumpiau.

„Labai džiugu, jog rezultatas džiugina abi puses – sėkmingo darbo vaisiais džiaugiamės ir mes, ir Česlovas yra tikrai patenkintas. Dainininkas juokavo, jog po atlikto protezavimo jis nuolat šypsosi, net sunku užsičiaupti. Tai džiugina. Žinoma, labai svarbi ir reguliari stebėsena bei priežiūra, tad draugausime ir toliau“, – šypsosi bendrosios praktikos gydytoja odontologė I. Rezeckienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)