Kelmės žvejų klubas „Vingilis“ į nuomojamą Pašiaušės I tvenkinį paleido 420 dvivasarių karpių.
Šią savaitę Kelmės rajono vandens telkiniai taip pat bus įžuvinami karosais. Kelmės rajono medžiotojų ir žvejų draugija sidabriniais karosas planuoja įžuvinti Butiškės, Žalpių, Užvenčio, Pagryžuvio, Šepečio tvenkinius ir Vainagių, Tyklio, Labūnavos, Miškinio, Karklėnų, Gludo, Žiaunės, Apušio, Bridvaišio, Giliaus bei Gauštvinio ežerus. Įžuvinimas vykdomas pagal žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planą.

Vertingomis žuvimis praturtinti ir Akmenės rajono vandens telkiniai. Penktadienį Akmenės rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai dalyvavo įžuvinant Gumbakių I ir Akmenės tvenkinius. Meškeriotojų klubas „Trofėjus“ į nuomojamus telkinius paleido kelias dešimtys paaugintų lydekaičių.

Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas draudžiama imti jei jų dydis yra mažesnis nei 45 cm. Taip pat vienos žvejybos metu galima sugauti nedaugiau kaip 3 lydekas. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis, žvejams gresia bauda. Be to, tektų atlyginti gamtai padarytą žalą, už kiekvieną žuvį sumokėti po 145 eurus.

Karpius galima imti ne mažesnius kaip 40 cm ilgio.