Jis teigė, kad po to, kai „Lexus“ vairuotoja buvo išvežta ekspertizei, po kelių valandų avarijos vietoje susirinko aktyvistai, kurie reikalavo, kad įtariamosios kraujo ir šlapimo mėginiai būtų paimti iš naujo jų akivaizdoje.

Stebėti šią procedūrą buvo leista dviem aktyvistėms. „Po to Aliona buvo išvežta į tyrimų izoliatorių. Pareigūnai netgi neleido, kad motina jai perduotų įklotų – atleiskite už intymias detales. Tatjana nuo pat pirmos dienos veržėsi padėti nukentėjusiems žmonėms, apmokėti jų gydymą. Tačiau ligoninėje policija neprileido jos prie nukentėjusiųjų giminaičių.

Atrodo kaip išpirka? Nuosprendžiui tai jau neturės jokios įtakos, reikia gelbėti tuos, kuriuos dar įmanoma išgelbėti. Žinoma, Tanią ištiko šokas. Iš vienos pusės, tai yra jos dukra ir ją galima suprasti: juk bet kuri normali motina stengsis išgelbėti savo vaiką. Iš kitos pusės – žuvę žmonės ir visas šis siaubas. Ką jie planuoja? Nieko neplanuoja. Visi puikiai supranta, kad kalta Aliona. Ji ir pati pripažįsta: mano mašina užmušė žmones. Tai, kad jai teks atsakyti už savo veiksmus, yra aišku kaip dieną. Neaišku kita: kodėl „Touareg“ vairuotojas visiškai išvengė atsakomybės? Zaicevai laukia kelių eismo ekspertizės, galbūt, kažkas paaiškės“, - teigė šaltinis.

Pokalbio pabaigoje Charkovo gyventojas pažymėjo: visi „Lexus“ kelių eismo taisyklių pažeidimai, išdėstyti teisme, be reikalo buvo priskirti Alionai Zaicevai – juk šiuo automobiliu be merginos važinėjo ir jos motina bei pats jauniausias Zaicevų sūnus.

Per minimą autoavariją žuvo penki žmonės, o dar šeši patyrė traumas. A. Zaicevai buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 286 straipsnio 3 dalį (Kelių eismo saugumo taisyklių arba transporto priemones vairuojančių asmenų transporto ekploatacijos pažeidimai). Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatoma iki 10 metų nelaisvės. Spalio 20 dieną teismas leido „Lexus“ vairavusią 20 metų E. Zaicevą suimti dviem mėnesiams.

Pasak tyrimą atliekančių pareigūnų, jiems pakanka įrodymų, kad tragiška avarija įvyko būtent dėl merginos veiksmų. Pasirodė spėjimų, kad mergina galėjo dalyvauti lenktynėse.

Charkovo srities prokuratūros spaudos tarnyba skelbia, kad avarijos metu A. Zaiceva buvo apsvaigusi nuo opijatų.