Svetainėje naturalcarebox.com išvardyta 20 atvejų, kada tikrai galima kliautis stebukladarės dantų pastos galia. Beje, niekas nesakė, kad jos pritaikymo sričių negali būti ir daugiau.

1. Sidabro blizginimas

Sidabro šveitimo priemonės ne tokios ir pigios, bet tik jomis pavyksta nublizginti patamsėjusį, dėmėtą sidabrą. Jie esate tuo įsitikinę, nuo šiol nuomonę teks pakeisti. Naujiena, kad dantų pasta nublizgina sidabrą ne ką prasčiau nei specialios priemonės, tikrai turėtų pradžiuginti. Taigi, liaukitės išlaidavę: patikėkite, prireiks labai nedidelio pastos kiekio, kad širdžiai mielas sidabrinis niekutis vėl švytėtų – net labiau nei tą dieną, kai jį nusipirkote. Dantų pasta, beje, galima valyti ne tik sidabrinius, bet ir auksiniu juvelyrinius dirbinius, taip pat tuos, į kuriuos inkrustuoti briliantai.

2. Automobilio priekinių žibintų valymas

Ko gero, labiausiai rūpinatės metalinių automobilio dalių švara, bet šiek tiek dėmesio juk reikia ir žibintams. Nors skamba neįtikėtinai, bet dantų pasta – tiesiog nepamainoma žibintų valymo priemonė. Paprasčiausiai išspauskite ant kempinėlės nedidelį kiekį produkto ir patrinkite žibintus. Purvo neliks nė žymės.

3. Pageltusių seno pianino klavišų balinimas

Ar kas nors gali labiau darkyti elegantišką rojalį nei pageltę klavišai? Vargu. Nušveiskite juos pasta tarsi dantis ir instrumentas vėl šypsosis akinamo baltumo šypsena.

4. Sportinio tipo laisvalaikio batelių valymas

Dantų pasta kuo puikiausiai nuvalysite susitepusias plastikines snikeriais vadinamų laisvalaikio batelių sritis. Užspauskite pastos, patrinkite kempinėle ir tikrai išvysite stebuklą.

5. Kad nerasotų plaukimo akiniai

Patrinkite dantų pasta akinių stiklus, tada nuplaukite juos vandeniu ir įsitikinsite, kaip paprastai pavyko išspręsti problemą. Nuo šiol matomumu skųstis neteks, nes plonas dantų pastos sluoksnis apsaugo akinius nuo rasojimo. Verta paminėti, kad tokio pat efekto sulauksite, jei prieš prausdamiesi po dušu nedideliu dantų pastos kiekiu ir popierine servetėle įtrinsite vonioje kabantį veidrodį.

6. Stalo paviršiaus valymas

Dantų pasta puikiai pašalina ant stalo nuo puodelių ir stiklinių likusias žymes.

7. Rašalo dėmių šalinimas

Atrodo, nieko negali būti blogiau už rašalo dėmę ant mėgstamų marškinių. Vis dėlto net ją išvydus į paniką pulti neverta. Verčiau čiupkite tarp dantų šepetėlių besipuikuojančią tūtelę, užspauskite ant dėmės šiek tiek pastos ir palikite 24 valandoms. Tada išplaukite marškinius kaip įprastai ir viskas – problemos kaip nebūta.

8. Ant rankšluosčių pasiliekančių plaukų dažų dėmių šalinimas

Jei ką tik nusidažėte palukus, nuo jų gali nusidažyti ir rankšluosčiai, o tai anaiptol ne džiugina. Laimei, dantų pasta padės atsikratyti šiomis dėmėmis kartą ir visiems laikams.

9. Niežulio ir paraudimo vabzdžių įkandimų vietose slopinimas

Kai žinosite, kad niežulį ir paraudimą, atsirandančius įkandus vabzdžiui, galima numalšinti užtepus nedidelį kiekį dantų pastos, poilsis gamtoje teiks dar daugiau malonumo, nes nebereikės paniškai baimintis vabzdžių.

10. Spuogų gydymas

Dantų pasta galima laisvai gydyti spuogus: tai ir veiksminga, ir saugu.

11. Lygintuvo valymas

Dantų pasta nuvalytas lygintuvo pagrindas švytės tarsi parduotuvės vitrinoje.

12. Išmaniojo telefono ekrano valymas

Nors gali skambėti keistai, bet dantų pasta – kuo puikiausia priemonė išmaniojo telefono korpusui valyti.

13. Avalynės priežiūra

Dantų pasta galima valyti ir avalynę: ji bus ne tik švari, bet ir gaiviai kvepės.

14. Kilimų valymas

Jei netyčia išliejote kavą ir dabar kilimą bjauroja sunkiai įveikiama dėmė, užspauskite ant jos dantų pastos ir intensyviai pašiūruokite šepetėliu. Tada nuplaukite vandeniu ir dar perplaukite šampūnu. Dėmės turėtų nelikti.

15. Indų iš ketaus ir metalo šveitimas

Jei ketaus keptuvę ar metalinį puodą aptraukė suodžiai arba rūdys, pabandykite juos pašalinti dantų pasta. Tiesiog užspauskite jos ant purvinos srities ir stipriai patrinkite šepetėliu.

16. Purvinų rankų plovimas

Efektyvesnį rankų ploviklį nei dantų pasta, ko gero, sunku ir įsivaizduoti. Ypač svarbu tai, kad ji ne tik prausia, bet ir naikina nemalonų kvapą, kuris gali įsigerti į rankas, jei, pavyzdžiui, pjaustėte česnaką ar ruošėte žuvį.

17. Termosų švarinimas

Jei termosas įgavo specifinį nemalonų kvapą, pamėginkite jį pašalinti dantų pasta. Pripilkite termosą karšto vandens, įspauskite šiek tiek dantų pastos ir gerai papurtykite. Po šios procedūros termosas bus ypač švarus ir neskleis prasto kvapo.

18. Kompaktinių ir DVD diskų renovavimas

Subraižytus kompaktinius diskus galima be vargo renovuoti pasitelkus dantų pastą. Tereikia patrinti ja įbrėžimus ir paleidus diską nebeerzins trūkinėjantis įrašas.

19. Įbrėžimų ant automobilio šalinimas

Užspauskite šiek tiek dantų pastos ant subraižytos vietos ir įtrinkite ją minkšto audeklo skiaute. Tada nuvalykite sritį švaria šluoste ir džiaukitės akinamu spindesiu.

20. Plakatų klijavimas

Dantų pastą galima naudoti ir kaip klijus. Patepkite ja visus plakato kampus ir klijuokite prie sienos. Kai plakatas nusibos, jį bus labai lengva nulupti.

Išvardyti patarimai tėra nedidelė dalis triukų, kuriuos galima atlikti naudojant dantų pastą. Ja taip pat galima stiprinti nagus, formuoti šukuoseną, naikinti blogus kvapus, plauti vaikiškus buteliukus ir užtaisyti nedideles skylutes sienose. Ar nepradeda atrodyti, kad ši priemonė gali praversti bet kokioje situacijoje? Na, apdairiai įsigyti bent 10 tūtelių būtų išties pravartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)