Kariuomenė informavo, kad pratybos „Saulės kirtis 2017“ vyks tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu. Kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos specialiąsias priemones: imitacinius šaudmenis, sprogstamuosius užtaisus, dūminius paketus ir signalines raketas. Pagrindinis pratybų etapas vyks Šiaulių Medelyno mikrorajone šviesiuoju paros metu.


„Šios pratybos unikalios ir išskirtinės tuo, kad pratybų vieta yra civilinė aplinka – tankiai apgyvendintos vietos, miestai, miesteliai, objektai, priklausantys privatiems asmenims ar esantys valstybės nuosavybėje“, – nurodoma pranešime.


Pratybose drauge su Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės profesinės karo tarnybos kariais ir kariais savanoriais dalyvaus kitų Lietuvos kariuomenės vienetų, Latvijos savanorių pajėgų „Zemessardze“, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Danijos kariai, taip pat Šiaulių vidaus tarnybos sistemos ir civilinės valdžios institucijų atstovai.


Numatoma, kad pratybose didžiausias dėmesys bus skirtas vertinti rinktinės karių pasirengimą vykdyti plataus masto operacijas apgyvendintose vietose, veikiant drauge su sukarintomis ir civilinės valdžios institucijomis bei koordinuojant veiksmus su sąjungininkų kariais.