Į spektaklį „Trys seserys“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre susirinkę žiūrovai buvo nustebinti, radę kvietimus po spektaklio pasilikti renginyje, kuriame dalyvaus finansininkas G. Nausėda.

Kai kurie jų socialiniuose tinkluose tai įvardijo kaip G. Nausėdos būsimos prezidentinės rinkimų kampanijos startą.

„Dabar jau net grybauti eidamas turėsiu saugotis, ar kas neįžvelgs kokios rinkimų kampanijos“, – DELFI ketvirtadienį teigė pats G. Nausėda.

Jis patikino, kad „renginyje apie politiką iš viso nebuvo kalbama“.

Pasak pašnekovo, su žiūrovais aptartos spektaklio turinyje įvardijamos „žmogaus egzistencijos, gyvenimo prasmės, jo ieškojimų, galimybių, būties temos“.

Teatro atstovė Ada Paukštytė DELFI patvirtino, kad renginys buvo skirtas būtent spektakliui aptarti. Pasak jos, pats teatras tokius susitikimus ir aptarimus rengia nuolat. Jie yra atviri ir prieinami visiems.

„Gal kam atrodo, kad mes, bankininkai, tik sausi skaičių žmonės. Galbūt todėl ir tokie vertinimai“, – sakė G. Nausėda.

Finansų analitikas sakė iki ateinančių metų spalio neatskleis, ar dalyvaus būsimuose šalies prezidento rinkimuose: „Tai priklausys nuo labai daug veiksnių.“

Politologas Tomas Janeliūnas nenustebo, kad G. Nausėda buvo pakviestas ar pats inicijavo tokį susitikimą.

Tačiau jį nustebino, kad iki šiol nieko nebuvo girdėjęs apie G. Nausėdos, kaip teatro kritiko, sugebėjimus.

„Nemaniau, kad Nausėda yra teatro kritikas laisvalaikiu. Iš tiesų, manau, p. Nausėda šį kartą rimčiau žiūri į savo galimybes dalyvauti prezidento rinkimuose ir tikslingai kuria savo įvaizdį. Jo komentarai, orientuoti į skurdo problemą, kainų kilimą ir panašiai taip pat labai palankiai kuria reikiamą dėmesį, nes kalbama apie aktualiausias visuomenės daugumai problemas. Manau, šį kartą G. Nausėda jau norėtų išnaudoti tą tylųjį potencialą ir jį paversti balsais rinkimuose“, – sakė T. Janeliūnas.

Paprašytas įvertinti G. Nausėdos galimybes, T. Janeliūnas teigė, kad apie tai dar per anksti kalbėti.

Tomas Janeliūnas
„Labai priklausys, kiek toje „pasitikėjimą keliančių verslininkų-ekonomistų“ kategorijoje bus konkurentų, pvz., nuo Ingridos Šimonytės apsisprendimo daug kas priklausytų. Bet pradinis atspirties taškas yra palankus“, – sakė T. Janeliūnas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė teigė, kad, kol neprasidėjusi oficiali rinkimų kampanija, teisiškai vertinti, ar tai buvo galimas įstatymo pažeidimas, sunku.

„Reiktų žiūrėti, ar nebuvo dalijami bilietai, kas už juos sumokėjo, ar nebuvo vaišių, ir kita“, – sakė VRK pirmininkė.

Kvietimas susitikti prie nemokamo kavos puodelio spektakliui aptarti – ne vienintelis požymis, kad G. Nausėda ėmėsi aktyvios savęs pateikimo ir pristatymo visuomenei kampanijos.

Pavyzdžiui, spalio mėnesio žurnalo „Valstybė“ viršelį puošia bankininko nuotrauka su užrašu „Vilties prezidentas“.