Žinoma moteris sakė, kad paprastai treniruojasi 4-5 kartus per savaitę, nors norint pasiekti rezultatų pakanka ir trijų treniruočių. Vienai treniruotei ji skiria 45 – 75 minutes. Ir nors labiausiai mėgsta atlikti pratimus, kurie yra skirti stiprinti sėdmenims ir pečiams, nepamiršta ir bendrų kūno treniruočių.

„Įmanoma turėti ištreniruotą kūną ir sportuojant namuose, todėl ir sukūriau treniruočių programą, kuri yra skirta treniruotis namuose. Vienintelė problema ta, kad sunku padidinti raumenų apimtis dirbant tik su savo kūno svoriu, nes tam yra reikalingi papildomi svoriai“, – pasakojo pašnekovė.

I. Adams taip pat pastebėjo, kad dažniausiai sportuodamos sporto salėje ar namuose moterys pasirenka per daug kardio treniruočių ir per mažai laiko skiria jėgos treniruotėms. „Tik su jėgos treniruotėmis galite pagerinti kūno formą ir sustiprinti nugarą, pilvo presą bei sėdmenis“, – pasakojo ji.

Tiesa, vyrų kūnai lengviau pasiduoda treniruotėms dėl hormonų skirtumų. „Moterų organizmai turi prisitaikyti ir prie ciklų, kurie trunka 28 dienas kiekvieną mėnesį. Tai reiškia, kad mūsų hormonai keičiasi kiekvieną mėnesį ir svorio metimas labai priklauso nuo sveiko menstruacijų ciklo.

Pagrindinis vyrų hormonas yra testosteronas, kuris leidžia greičiau padidinti raumenų apimtis bei sudeginti riebalus. „Moterims ne visada pavyksta tolygiai lieknėti, tačiau dėl to nereikėtų išgyventi. Menstruacijų metu svoris visuomet šiek tiek padidėja dėl skysčių kaupimo, bet jei valgoma sveikai ir sportuojama, rezultatas vis tiek bus matomas“.

Pradedančioms sportuoti Ilka pataria nebijoti prašyti profesionalų pagalbos ir patarimų. Greičiausiai pasiekti norimus rezultatus padės laiku suteikti trenerių patarimai. Iš pradžių galima sportuoti su profesionalu, o vėliau, turint reikalingų žinių, tęsti treniruotes namuose. Trenerė taip pat skatina nepamiršti ir sveikos mitybos bei miego.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)