Irake ir Afganistane tarnavusiam buvusiam kariškiui Wayne'ui Adamsui Anglijos teismas prieš kelias dienas skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Ši bausmė skirta, kai paaiškėjo, kad vyras apvogė žvejų klubą, kuriam pats priklausė.

Kaip rašo žurnalas „Anglers Mail”, W. Adamsas buvo gerbiamas žvejų klubo „Aldershot Garrison Angling Club” narys, kuriam kolegos meškeriotojai buvo patikėję rūpintis ir klubo lėšomis, surenkamomis už žūklės leidimus ir narystės mokesčius.

Tačiau atėjus metui per klubo suvažiavimą pateikti finansines ataskaitas paaiškėjo, kad pinigų nebėra. Juos buvo pasisavinęs ir jau spėjęs išleisti pats klubo finansininkas. Negana to, W. Adamsas buvo nesumokėjęs ir už draudimo sutarties pratęsimą, tad dėl patirtų nuostolių kompensavimo meškeriotojai nebegalėjo kreiptis ir į draudimo kompaniją.

Nesąžiningo meškeriotojo pasisavinti pinigai buvo skirti klubo prižiūrimų vandens telkinių įžuvinimui. Klubo nariai, nenorėdami keisti planų ir praturtinti savo vandenis, žūklės mokesčius turėjo padidinti dešimtadaliu.

Tiesa, W. Adamsas savo buvusiam klubui jau grąžino 2 tūkst. svarų sterlingų, o teismas jį įpareigojo kas mėnesį į klubo sąskaitą pervesti po 250 svarų, kol žala bus atlyginta. Jei jis to nedarys, bausmė bus pakeista į realų laisvės atėmimą.