Šaltojo sezono nuotakos įvaizdis – be reikalo primiršta ir klišėse įkalinta tema. Įsitikinimas, kad žiemą galima puoštis tik nuo šalčio saugančiais kailiniais – atgyvena. Tiek vasarą, tiek žiemą galima sužibėti ne tik puikia išvaizda, Jūsų asmenybę atspindinčiais stilistiniais sprendimais, bet ir visam gyvenimui liksiančiomis įspūdingomis nuotraukomis.

Išlikite savimi

Makiažo ir šukuosenų meistrė Vytautė Žališkevičiūtė sako, kad sezonas vestuvėms – tiesiog pasirinkimas: tobulas laikas tekėti – tada, kai pasako širdis, o ne orų prognozė. „Žiemos vestuvės – tikrai ne „atsarginis“ ar variantas „iš bėdos“, kaip mano dažna nuotaka, nespėjusi šventės surengti vasarą“, – sako meistrė.

Kartu su stiliste Migle Kazėnaite ir fotografu Tomu Juškevičiumi kūrybinį projektą „Žiemos nuotakos“ pristatanti makiažo ir šukuosenų meistrė nori įkvėpti šaltojo nuotakas vestuvių dieną išlikti savimi, susikurti sau artimą įvaizdį ir netingėti paieškoti ko nors originalaus.
Žiemos nuotakos

Jai pritaria ir projekto stilistė Miglė Kazėnaitė, pabrėžianti, kad nuotakos dažnai užmiršta pasitikėti savo nuomone ir skoniu, aklai pasikliauja kitų stiliaus patarimais, o vestuvių dieną tenka nejaukiai jaustis, kad ir pačiame įspūdingiausiame, tačiau ne savo įvaizdyje.

Pagrindinis patarimas nuotakoms, renkantis vestuvių įvaizdį – nepamirškite savo asmenybės ir kasdienio stiliaus pasirinkimų.

„Didžiausia klaida renkantis vestuvių apdarus – juos vertinti kaip aktorės kostiumą, skirtą vaidmeniui pastiprinti. O juk yra visai priešingai, vestuvių diena – tai Jūsų gyvenimo dalis, tad kuo daugiau natūralumo, spontaniškumo ir atsipalaidavimo – tuo smagiau! Jeigu niekad nedėvėjote (ir nenorėjote dėvėti) prabangių kailių boa ar blizgiais kristalais nusagstytų batelių – nedarykite to ir vestuvių dieną.

Šaltuoju metų laikų vykstančios vestuvės gali puikiai apsieit ir be šių dalykų. Pečius pridenkite minkštos vilnos megztuku ar nertiniu, drąsiai aukitės ilgaaulius batus ir nieko nekopijuokite. Juk ši meilės šventė yra jūsų!“, – sako stilistė.

Nuotakos makiažas – gražiausiems bruožams pabrėžti

Tobulas nuotakos makiažas prasideda nuo atidžios odos priežiūros. Svarbu atminti, kad žiemą veido odą veikia šaltis, vėjas, o netinkamai prižiūrima ir neapsaugota ji greičiau sausėja, praranda švytėjimą, glotnumą, gali pradėti rausti, šerpetoti ir t.t.

Odos valymas, drėkinimas ir šveitimas turėtų būti kasdieninės odos priežiūros dalimi, o prieš vestuves verta apsilankyti kosmetologo kabinete, atlikti pagal odos tipą pritaikytas profesionalias veido odos drėkinimo ir valymo procedūras – šventės dieną odą atrodys puikiai.

Renkantis šaltojo sezono vestuvių makiažą verta atkreipti dėmesįį odos tipą, būklę ir šventės planą. Oda reaguoja į temperatūros pokyčius, rausta, todėl svarbu rinktis intensyviai maskuojantį makiažo pagrindą, kuris neleis pasimatyti raudoniui (nušalusiai nosiai, skruostams). Jeigu teks keletą kartų iš šiltos patalpos keliauti į lauką ir atgal (bažnyčia, fotosesija, šventės vieta), tai taps itin aktualu.

Nuotakos makiažas yra skirtas pabrėžti natūralų nuotakos grožį, jokiu būdu ne ją pakeisti. Jis gali būti tiek labai švelnus, vos pastebimas, natūralių tonų, tiek ryškesnis, pagrindiniu akcentu pasirenkant akis arba lūpas.

Nepamirškite – vestuvinis makiažas turi puikiai atrodyti tiek „gyvai“, tiek nuotraukose, tiek video įraše – būtinai atlikite bandomąjį makiažą gerokai prieš vestuves, kad šventės dieną žinotumėte, kokio rezultato galima tikėtis.
Žiemos nuotakos

Vestuvės ir makiažo tendencijos – ar reikia jų paisyti? Makiažo meistrė Vytautė primena, kad vestuvės – tai viena diena ir nuotraukos, liekančios visam gyvenimui. „Patariu rinktis kažką elegantiško, klasikinio ir nepavaldaus laiko. Grace Kelly, Kembridžo hercogienė Catherine, Amal Clooney – tai tos nuotakos, kurių makiažus, šukuosenas, sukneles ir puokštes kopijuoja ir kopijuos dar daugelį metų. Taisyklė paprasta: kad nebūtų gėda po dešimtmečio žiūrėti į savo nuotraukas“.

Ar įmanoma vestuvėms pasidaryti makiažą pačiai? „Jei jau Kate Middleton karališkoms vestuvėms dažėsi pati, tai realu ir kitoms!“ – juokiasi makiažo meistrė. – O jei rimtai, šiandien merginos ir moterys turi gerokai daugiau žinių apie makiažą, jam skirtas priemones nei prieš, tarkime, dešimt metų, todėl dažna sugeba puikiai save pagražinti tiek kasdienai, tiek ir svarbesnei progai.

Jei esat tikra, kad šventės dieną jaudulys nesutrukdys ir teptukai nesudrebės – kodėl gi ne? Bet net ir profesionalios vizažistės retai pačios dažosi savo vestuvėms. Nė viena nuotaka nenori nereikalingo jaudulio ir rūpesčių savo svarbiausią dieną!“

Šiek tiek apie šukuosenas

Šaltis „ištraukia“ iš plaukų drėgmę, todėl jie greičiau praranda formą, pučiasi, elektrinasi. Vestuvėms rudenį ir žiemą vertėtų rinktis šukuosenas, kurias galima tvirtai užfiksuoti. Jei norisi palaidų plaukų, rinkitės standžias, ilgai išliekančias garbanas, kurios puoš nuo ryto iki vakaro. Kuodai, pynimai, glotnios uodegos – tinka viskas, kas suteikia tvirtumo jausmą.

Tačiau tvirta šukuosena jokiu būdu nereiškia sulipinto „torto“ ant galvos: jeigu nerimaujate, kad ceremonijai pasirinkta šukuosena bus per oficiali vakarėliui, galite rinktis šukuosenas – transformeres, kurias lengvai galite išleisti, susegti ir taip pati greitai pakeisite šukuoseną.
Žiemos nuotakos

Nuotraukos visam gyvenimui

Projekto fotografas Tomas Juškevičius(Detomsign) primena, kad vestuvių nuotraukos ir vaizdo įrašas – viena svarbiausių šventės dalių, juk tai atsiminimai visam gyvenimui! „Šaltuoju metų laiku besituokiantys dažnai pabijo fotografuotis lauke, tačiau miškas, ežeras, gamta – nuostabus fonas Jūsų akimirkos. Tik stebėkite lauko temperatūrą: šalančios raudonos nosys ir ausys tikrai nepapuoš!“.

Nesvarbu, kada Jūsų vestuvės, raskite laiko „gyvam“ pokalbiui su Jūsų fotografu. Labai svarbu, kad nuspręstumėt, kokią istoriją pasakos Jūsų fotosesija. Jeigu Jūsų namuose – remontas arba gyvenate nuomojame neišvaidžiame bute, paieškokite kitos vietos, kurioje galėsite ruoštis vestuvėms. Juk nenorite, kad Jūsų prabangi suknelė kabėtų senoviškų tapetų fone arba makiažo meistras jus grimuotų virtuvėje tarp puodų. Nuotraukose viskas – kaip ant delno!

Išbaigta vestuvių fotosesija – tai akimirkos nuo pasiruošimo šventei iki vėlyvo vakaro, kai pjaunamas tortas, šaunami fejerverkai, vientisa istorija. Galite su fotografu susikurti šventės dienos planą, taip niekas neliks neįamžinta ir bus aišku, kiek papildomo laiko reikės skirti nuotraukoms.

Ir pabaigai – fotografo patarimas, kurį jis skiria visoms besituokiančioms poros. „Kartais fotografuojant vestuves atrodo, kad jaunieji rengia šventę visiems, tik ne sau, o vestuvių dieną tik jaudinasi, ar viskas vyksta sklandžiai“, – stebisi T.Juškevičius. „Juk ne limuzinai, dvarai ar garsus šefas svarbiausi vestuvėse, tai Jūs – mylintys vienas kitą ir trokštantys ta meile pasidalinti su artimiausiais žmonėmis savo šventėje“.

Klasikinė žiemos nuotaka

Aristokratiška, subtili – tai klasikinė žiemos nuotaka, „sniego karalienė“. Makiaže dominuoja šalti atspalviai, blyški matinė oda, pagrindinis akcentas – uogų spalvos lūpos. Jei jos putlios – rinkitės sodrius matinius atspalvius. Lūpas, kurioms trūksta apimties, dažykite jas kreminiais lūpų dažais ar blizgiu.

Žiemos nuotakos

Boho nuotaka

Natūralus rusvi tonai, nude akys ir lūpos, švytinti, sveikai atrodanti, įdegusi oda. Boho nuotakai tiks įvairūs netvarkingi laisvi pynimai, garbanos, gyvos gėlės plaukuose bei plaukų aksesuarai.

Žiemos nuotakos

„Babyface“ nuotaka

Kaip įmanoma natūraliau atrodanti oda, rausvi skruostai, minimalistinis makiažas ir rausvi akcentai – tai „babyface“ nuotaka ir „nematomas“ makiažas („no makeup-makeup“). Užmaskuojami maži netobulumai, vengiama ryškaus kontūravimo, griežtų linijų, išryškintų antakių, pagrindinis akcentas – sveika, švytinti oda.

Žiemos nuotakos

Fotografas: Tomas Juškevičius
Stilistė: Miglė Kazėnaitė
Makiažo ir šukuosenų meistrė: Vytautė Žališkevičiūtė
Modeliai: Maria Biveinė, Raminta Paukštytė ir Vaiva Žymantaitė
Užkulisių video: Matas Dauginis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)