Tai bus jau trečioji šių komandų akistata šį rudenį, kadangi klubai du kartus tarpusavyje susigrūmė prieš sezoną. Tuomet abejas rungtynes laimėjo „Sūduva-Mantinga“.

Mezon NKL sezonas ekipoms prasidėjo skirtingai. Pirmąją savaitę „Vytis“ pademonstravo įspūdingą puolimą ir, dukart pasiekęs 100 taškų ribą, nugalėjo Molėtų „Ežerūną“ ir Kauno KTU.

Marijampoliečiai pirmose rungtynėse namuose susitvarkė su „Jonavos“ komanda, tačiau antrajame mače svečiuose 5 taškais nusileido Tauragės krepšinio klubui.

Abi komandos pirmose rungtynėse turėjo aiškiai išreikštus lyderius. „Vyčio“ komandą į pergales vedė Karolis Babkauskas, kuris pirmose dvejose rungtynėse rinko po 18 taškų ir 6,5 rezultatyvaus perdavimo. Tuo metu Edvinas Jezukevičius pridėjo po 16 taškų.

„Sūduvos-Mantingos“ ekipoje siautė naudingiausiu savaitės žaidėju tapęs Antanas Udras, kuris pelnė po 25,5 taško ir rinko po 33 naudingumo balus. Andrius Aleksandrovas pridėjo po 14 taškų, Žygimantas Šimonis – po 13,5.

Jau nuo sezono pradžios marijampoliečiai turi problemų su žaidėjų traumomis. Komandoje negali žaisti Marius Valukonis, Aurimas Kieža ir Ernestas Serkevičius, o Tautvydas Kliučinykas buvo priverstas praleisti pirmąsias dvejas rungtynes.

„Matysime, kiek tai kiš koją dabar, bet bus sunku. Trūko treniruočių kartu, nebuvo kaip penki prieš penkis pažaisti. Bus ką veikti, – svetainei „suduva-mantinga.lt“ kalbėjo Kliučinykas, kuris jau galės žaisti su „Vyčiu“. – Sezono startas nėra geras, juk pralaimėjome vienas rungtynes. Ties tuo dirbsime, kad savaitgalį laimėtume dukart. Kiša koją ir maža rotacija, praėjusią savaitę turėjome 7-8 žaidėjus, tik dabar pasijungė daugiau.“

Praėjusį sezoną šios komandos susitiko keturis kartus. Pirmąsias tris pergales šventė Marijampolės komanda, o paskutinę dvikovą laimėjo „Vytis“.

Per vasarą „Vytis“ atliko daug korekcijų – pasikvietė trenerį Aurimą Jasilionį ir aštuonis naujus krepšininkus.

„Vytis“ per vasarą pasikeitė daug, dabar visas vadžias perėmė Babkauskas, – sakė įžaidėjas Kliučinykas. – Žiūrėjome video, tai visi bėga, visi meta. Reikės stabdyti jų greitą puolimą. Suvalkijos derbis, tikimės, kad ateis daug žmonių.“

Rungtynės tarp „Vyčio“ ir „Sūduvos Mantingos“ – penktadienį 18 val. Šakiuose. Tiesioginę rungtynių transliaciją bus galima matyti per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)