Visi puikiai žinome, kad nešvarumų kelti į spintą jokiais būdais negalima. Laimei, galima pasinaudoti daugybe itin naudingų patarimų, kaip greitai ir efektyviai pasirūpinti tvarka ir švara.

1. Pablukusi kailinė liemenė

Atnaujinti ir sugrąžinti žvilgesį pablukusiam kailiui padės graikiški riešutai, rašo novate.ru. Branduolius sutrinkite į miltus ir įvyniokite į iš trimis sluoksniais sulankstytos marlės padarytą maišelį. Tokiu maišeliu kruopščiai valykite kailinį gaminį plaukelių augimo kryptimi. Neilgai trukus po tokios procedūros riešutų aliejus įsiskverbs į kailį ir jis vėl ims džiuginti nepakartojamu žvilgesiu.

2. Odinės rankinės valymas

Dulkes ir nešvarumus nuo ilgai nenešiotos odinės rankinės galima pašalinti muilo ir vandens tirpalu, į jį įlašinus šiek tiek amoniako. Kruopščiai nuvalykite rankinės paviršių paruoštu tirpalu, palikite išdžiūti natūraliai, o tada odinį paviršių nušluostykite švelnia pašluoste, suvilgyta ricinų aliejumi.

3. Nemalonus avalynės skleidžiamas kvapas

Bet kokius nemalonius avalynės skleidžiamus kvapus padės pašalinti peroksidas. Vidinį batų paviršių kruopščiai valykite peroksidu suvilgytu vatos tamponu. Šis triukas leis atsikratyti ne tik nemalonių kvapų, bet ir kenksmingų juos skleidžiančių bakterijų.

4. Verstos odos dirbinių valymas

Jei norite verstos odos avalynę išvalyti be didesnių sunkumų, jums padės garai. Paprasčiausiai palaikykite tokius dirbinius virš puodo su verdančiu vandeniu, o tada pavalykite juos specialiu šepetėliu.

5. Odinės striukės valymas

Nešvarią odinę striukę galima plauti šiltu virintu pienu. Pieno sudėtyje esantys riebalai susigerdami į odą ją drėkina. Po tokios procedūros striukės paviršių galima nušluostyti flaneline pašluoste, suvilgyta glicerinu ar vazelinu.

6. Palto apykaklės valymas

Apykaklė – viena greičiausiai išsitepančių palto dalių. Ją padės išvalyti 1:4 santykiu paruoštas druskos ir amoniako mišinys. Paruoštame tirpale išmirkykite vatos tamponą ir kruopščiai nuvalykite išteptus plotus.

7. Tamsaus palto gaivumo sugrąžinimas

Atnaujinti tamsios spalvos vilnonį paltą nesiunčiat jo į valyklą padės stipri arbata. Paprasčiausiai drabužio paviršių patrinkite medvilnine pašluoste, suvilgyta arbata, ir palikite išdžiūti.

8. Džinsų gaivinimas

Jei senokai nevilkėti džinsai skleidžia negaivų kvapą, dėkite juos į maišą su užtrauktuku ir kiškite kelioms valandoms į šaldiklį. ŠI gudrybė leis greitai atgaivinti daiktą jo neskalbiant.

9. „Burbuliukai“ ant megztinių ir marškinių

Jei norite, kad sezoniniai drabužiai atrodytų kaip nauji, prieš siusdami į spintą juos būtinai sudrėkinkite, gražiai sudėkite į maišą ir palikite šaldiklyje kelioms valandoms, o ištraukę pamerkite į šiltą vandenį. Ši gudrybė suteiks audiniui minkštumo ir užkirs kelią „burbuliukų“ atsiradimui. Jei vis tik jų atsiradimo išvengti nepavyko, juos pašalinti pavyks itin tvirtai priglundančia lipnia juosta.

10. Odinės avalynės minkštinimas

Jei odinė avalynė tapo kietoka ir ėmė šiek tiek veržti, įpilkite į ją šiek tiek odekolono, acto ar spirito. Tokia procedūra pastebimai suminkštins odą ir ji be didesnių vargų prisitaikys prie kojos formos.

11. Sagos tvirtinimas

Greituoju būdu pritvirtinti sagą, kuri, atrodo, tuoj nutrūks, padės bespalvis nagų lakas. Tiesiog patepkite juo siūlą ir tokiu būdu laikinai jį sutvirtinkite.

12. Papilkėjusių daiktų atgaivinimas

Balti drabužiai atrodo ganėtinai šventiškai ir patraukliai. Deja, laikui bėgant tokie daiktai gali papilkėti ar pagelsti, o tada jų likimas jau tampa aiškus. Sugrąžinti baltumą mėgstamiems drabužiams padės universalus baliklis, kurį paruošite iš kiekvienuose namuose esančių ingredientų.

Į vonią pilkite apie 12 litrų karšto vandens, berkite 50 gramų bet kokių skalbimo miltelių, dėkite 8 šaukštus druskos, pilkite 20 ml amoniako ir 3 šaukštus vandenilio peroksido. Gautame skystyje mirkykite baltus drabužius 4-5 valandas, po kurių patrinkite juos rankomis ir išskalaukite vėsiu vandeniu.

13. Verstų kailinių valymas

Verstiems kailiniams valyti tiks muilo tirpalas su amoniaku. Po šios pirminės procedūros būtina gaminį valyti tirpalu, paruoštu iš 20 g glicerino, 20 g amoniako ir 5 gramų boro. Visus ingredientus ištirpinkite 0,5 l vandens. Toks valymas leis pašalinti nemalonius kvapus, nešvarumus ir sugrąžins verstiems kailiniams gaivumą ir žvilgesnį.

14. Prakaito dėmių naikinimas

Atsikratyti šlykščių prakaito žymių padės citrina ar soda. Sudrėkinkite išteptą vietą ir ją gerai patrinkite citrina ar nedideliu sodos kiekiu. Po to gaminį skalbkite, kaip įprasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)