Vilniečių strategas trečiadienį ne kartą turėjo garsiai plūstis atsivėrus plačiai properšai auklėtinių gynyboje ir patyliukais keiksnoti žaidėjams prametus iš po krepšio ar nuo baudų metimų linijos.

„Lietuvos rytas“ savoje aikštėje pralaimėjo Bilbao „Basket“ ekipai 83:93, tad R. Kurtinaičiui jau po pirmų Europos taurės rungtynių teks keisti prieš kelias dienas viešai pagarsintą planą – visų C grupės rungtynių namuose bronziniams LKL prizininkams laimėti nebepavyks.

„Gal puolime mums truputį trūko sėkmės, bet pagrindinė problema buvo gynyba. Ne komandinė, o vienas prieš vieną – visur vienu žingsneliu atsilikome“, – komentavo R. Kurtinaitis.

Vis dėlto po rungtynių jis ilgiau kalbėjo ne apie tris kėlinius šimto taškų grafiku žengusių oponentų stabdymą, o savo žaidėjų metimus.

Jimmy Baronas žaidė taip, kaip tikimės, Artūras Jomantas pagerino puolimą, bet visiškai neturėjome Beno Madgeno, Roko Giedraičio. Jau sumažinome treniruočių krūvius, tačiau rezultatas ne ką geresnis: nepataikome baudų, nepataikome iš po krepšio“, – stebėjosi treneris.

Tačiau stebėtis vertė ir „Lietuvos ryto“ žaidimas: skaičius švieslentėje vilniečiai ėmė taisyti tada, kai padidino spartą. Nors prieš mačą R. Kurtinaitis pabrėžė, jog greitas žaidimas yra ispanų arkliukas ir aikštėje jo reikės vengti.

„Mes tikrai užstrigome žaisdami pozicinį krepšinį: per lėtai judėjo ir kamuolys, ir žaidėjai. Žaidžiant namuose reikia būti dvigubai energingesniems, reikia išnaudoti salės pranašumą. Deja, kol kas aš jo nejaučiu.

Galbūt žaidžiame per atsargiai, jaučiasi susikaustymas, per didelė atsakomybė. Nors žaidėjai – patyrę, kaip ir turėtų susitvarkyti su nervais. Mes, treneriai, juk negalime prieš rungtynes jiems sakyti, kad eitų žaisti ir kaip bus, taip ir gerai. Visi žinome, kas yra Europos taurė, suprantame, kad tai labai svarbios rungtynės, kad namie privalome laimėti“, – dėstė R. Kurtinaitis.


C grupėje dar žaidžia Berlyno ALBA (Vokietija), „Limoges CSP“ (Prancūzija), Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija). Keturios geriausios pogrupio ekipos iškops į TOP-16 etapą.

Kitas rungtynes „Lietuvos rytas“ po savaitės žais išvykoje su „Partizan“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)