Apie maistą rašanti italė Lisa Casali pasakojo, kad jis gali būti ruošiamas indaplovėje, veikiant įprastinei plovimo programai, o svarbiausia – tai sandarūs produktams sudėti skirti indai, rašo „The Telegraph“. Anot L. Casali, jei maistas sudedamas į vakuuminį maistui skirtą maišelį ar hermetišką indelį, indaplovei skirtos plovimo medžiagos ar ant indų esantys nešvarumai maisto nepasieks.

Jos teigimu, šis gaminimo metodas gali būti vertinamas kaip draugiškas aplinkai, nes atsiranda galimybė vienu metu išplauti indus ir paruošti maistą. Knygą pavadinimu „Maisto ruošimas indaplovėje“ parašiusi L. Casali internete yra paskelbusi kelis vaizdo įrašus, kuriuose demonstruojama ši technika.

Panašu, kad geriausia indaplovėje ruošti žuvį, nes šis produktas veikiamas vandens skleidžiamo karščio troškinasi. Indaplovė veikia panašiai kaip garinė orkaitė. Dar svarbu žinoti, kad dalį produktų galima ruošti įjungus „Eco“ plovimo programą, tačiau daugumai jų reikalinga aukštesnė temperatūra.

Pavyzdžiui, lašišai paruošti reikalinga palyginti neaukšta temperatūra. Pakaks apie 50 laipsnių temperatūros ir žaliai jautienai apdoroti, jei pageidaujamas rezultatas – vidutiniškai kepta jautiena. Ne ką mažiau populiarus pasirinkimas – indaplovėje ruošta lazanija, tačiau šį patiekalą tinkamai pagaminti prireiks šiek tiek daugiau pastangų.

Vis daugiau virtuvės mėgėjų drįsta išmėginti šį iš pirmo žvilgsnio neįprastą maisto ruošimo būdą, o internetinėje erdvėje tokių receptų atsiranda vis daugiau. L. Casali skelbiamuose maistą indaplovėje ruošti skirtuose receptuose – kuskusas, veršiena, jūrinis ešerys, obuolių pyragas ir kt.

5 patiekalai, kuriuos paruošite indaplovėje

Hermetiškas konservavimui skirtas indas – tai viskas, ko jums reikia, kad galėtumėte išmėginti šiuos genialius receptus, leisiančius maistą paruošti ir patiekalus patiekti ant stalo tuo pačiu atsikratant ir nešvarių indų.

Štai 5 receptai, suteiksiantys puikią progą įsitikinti, kad indaplovė skirta ne vien tik indams plauti, rašo shape.com.

Jei vis tik kyla nerimas dėl galimai ant produktų pateksiančių plovimo medžiagų, jauskitės saugūs: maistą ruošti tokiu neįprastu būdu primygtinai rekomenduojama naudojant sandarius stiklainius ar vakuuminius maistui skirtus maišus.

Smidrai

Nuvalykite apie 100 g smidrų ir sudėkite juos į 0,5 l talpos stiklainį, šparagus užpilkite stikline vandens, įdėkite gabalėlį sviesto ir įberkite šiek tiek prieskonių. Sandariai užsuktą stiklainį dėkite ant viršutinės indaplovės lentynos ir įjunkite įprastinį indų plovimo režimą.

Žalieji žirneliai

Juos paruošite panašiu būdu. ¼ stiklinės žaliųjų žirnelių virkite vienoje stiklinėje vandens, įbėrę žiupsnelį druskos, šiek tiek pipirų ir išspaudę citrinos sulčių pagal skonį.

Vištiena

Ploną vištienos krūtinėlės gabalėlį dėkite į 0,5 l stiklainį, pilkite stiklinę vyno. Įpilkite tiek vandens, kad virš vištienos būtų poros centimetrų skysčio sluoksnis.

Lašiša

Esminė mintis tokia pati. Nepamirškite citrinos ir krapų.

Omaras

Šis variantas – tikrų tikriausias indaplovės šedevras. Išdarinėtą ir iš kiauto išimtą omarą pjaukite per pusę, tada jį dėkite į stiklainį kartu su nesūdyto sviesto gabalėliu. Paleiskite įprastinę indų plovimo programą, kuriai pasibaigus drąsiai kvieskite draugus ragauti indaplovėje ruoštų omarų suktinukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)