Prieš kiek daugiau nei savaitę žinomas vyras su žmona, taip pat aktore Alicia, Kansase atidarė sveikos gyvensenos ir sulčių studiją „Roots“. Žinoma pora dar Lietuvoje pradėjo domėtis sveika gyvensena, mat dirbant teatre reikėjo daug gastroliuoti, o sveikiau maitintis pavykdavo ne visada.

„Nusprendėme kažką pakeisti. Žmona visada praktikavo jogą, tad atvykus į Garden City mes to tiesiog pasigedome. Čia nebuvo jokių sveiko maisto restoranų ar užeigėlių. Visiškai neužpildyta niša, o miestas nemažas ir sparčiai augantis.

Alicios senelis buvo nupirkęs pastatą miesto pagrindinėje gatvėje. Jis buvo apleistas ir nenaudojamas. Čia ir nusprendėme įkurti savo sulčių barą ir jogos studiją“, – pasakojo M. Mačiulis.

Aktoriaus žmona sugalvojo meniu, sukūrė sulčių receptus, baro koncepciją. Pora norėjo sukurti tokią vietą, kurioje būtų ir jauku pabūti, ir naudinga užeiti. Kurdami norimą atmosferą jie panaudojo nemažai name buvusių senų detalių. „Pats pagaminau stalus, baro stalviršį.

Senas ornamentais puoštas lubas panaudojau barui papuošti. Antikvarinėje parduotuvėje aptikome senus šviestuvus, kurie anksčiau skleidė šviesą Naujojo Orleano airių katalikų bažnyčioje. Smagu ir tai, kad miestas finansavo pusę projekto kainos, nes yra iškeltas tikslas pritraukti daugiau verslų į senamiestį“.

Pradėję naują verslą jie tikrai nenusivylė. Sulaukę didelio klientų susidomėjimo sultis spaudžia net ir naktimis. Ir nors labai ilgisi Lietuvos, šeimos, bičiulų bei gimtosios lietuvių kalbos, dabar daugiausiai savo laiko skiria naujiems projektams. „Žmona taip pat ilgisi Lietuvos. Vilnius jai labai mylimas miestas. Juk aštuonis metus ten pragyveno, išmoko kalbą. Tikrai kažkada grįšim, bet ne šiandien“, – pasakojo pašnekovas.

Jis svarsto, jog grįžęs į Lietuvą norėtų spektaklių, kurių idėjas jau brandina galvoje. „Serialai, teatras, kinas...tai buvo įdomus etapas, nors nemanau, kad viskas jau baigta. Tačiau kol kas ne šiandien ir ne ryt“.

Kol kas vienas pagrindinių jo rūpesčių – dukrelės Sofijos Gailinos žaidimai ir auklėjimas. Guvi, žingeidi ir judri mergaitė – tikras tėvų džiaugsmas. Tačiau pora pripažįsta, kad tik Alicios mamai padedant su anūkės priežiūra, jie galėjo pradėti verslą.

„Kartu su Sofia, na, turbūt kaip ir visi tėvai, dūkstame, piešiame. Stengiuosi ją ir paauklėti, paaiškinti, kas galima, o kas ne. Stengiamės su žmona ją mokyti ir lietuvių kalbos. Jau moka vieną kitą žodį, tačiau užduotis ne iš lengvųjų, tačiau nepaisant to mes nepasiduosime“, – nusijuokė jis.

Pasiteiravus, ar pradėjus sėkmingą verslą ir turint nuosavus namus aktorių pora nesvarsto apie dar vieną vaikelį, Marius su šypsena sakė, jog jam pakaktų ir vienos atžalos, bet pradėdamas galvoti, koks gyvenimas atrodytų jei neturėtų mylimos sesers, susimąsto, jog ir dukrelės atžvilgiu tai neteisinga.

Išvykus iš gimtinės pasikeitė ir santykiai su žmona. Anksčiau buvę vyras ir žmona dabar jie tapo ne tik tėvais, tačiau ir verslo partneriais. Šeimoje buvo ir krizių, ir aršių ginčų. Tačiau menininkų pora jau žino, kad svarbiausia tikėti, jog rytoj bus geriau ir kita diena bus ramesnė, geresnė, o partneris linki tik geriausio. „Santykiuose labai svarbu pasitikėti. Tai yra labai geras jausmas“.

Nors daug kas jau pasiekta, sulaukęs senatvės Marius svajoja atsidėti staliaus darbams. Jis sakosi visada norėjęs savo rankomis pagaminti stalą, kėdę, knygų lentyną ir kitus norimus daiktus iš medžio. Vietiniame koledže jis jau rado staliaus kursus, kuriuos ketina lankyti ateityje.

„Tai ateičiai, o artimiausiu metu norėtume atidaryti dar keletą parduotuvių gretimuose miestuose. Tokiomis mintimis ir gyvename. Jei pavyktų tai įgyvendinti, būtų galima savo dirbtuvėse ramiai gaminti medines kėdes ar stalą“, – savo planais pasidalijo M. Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)