Praėjusią savaitę „Lietuvos ryto“ arenoje praūžė pirmasis atrankos etapas. Po jo buvo atsisveikinta su vienu iš dalyvių, kuris neatlaikė Sostinės krepšinio mokyklos trenerių išbandymų.

Šį kartą, antrajame etape, kandidatų į šimtmečio rinktinę laukė dar didesni išbandymai. Dalyviai pagaliau stojo į kovą aikštelėje 3 prieš 3 žaidime bei akis į akį susidūrė su komisija, kurios gretose – Linas Kleiza, Rolandas Skaisgirys, Rolandas Matulis ir Mantas Stonkus.

Ištraukę burtus atrankos dalyviai išsiskirstė į komandas, o krepšinio aikštelėje užvirė arši ir kieta kova. Kandidatų į šimtmečio rinktinę laukė nemaloni staigmena. Slaptu balsavimu dalyviai turėjo nuspręsti, kas pasitrauks iš atrankos.

Čia visus nustebino Laurynas Juodzevičius. „Aš per daug silpnos formos“, – pareiškė jis ir vienintelis iš visų kandidatų balsavo už savo iškritimą.

„Esu ramus“, – prieš balsavimą pareiškė kitas dalyvis Paulius Lekšas. Tačiau jau po kelių akimirkų sužinojo, kad privalo palikti atranką.

Atrankoje iš viso buvo atsisveikinta su keturiais dalyviais, o likusieji stojo prieš komisiją. „Kai metei į galvą kamuolį kitam žaidėjui, kas atsitiko?“, – vieno iš dalyvių klausė L. Kleiza.

Kandidatams į šimtmečio rinktinę reikėjo ne tik atsakyti į provokuojančius komisijos klausimus, bet ir susigrumti su jais aikštelėje. Rolandas Matulis išbandė dalyvių fizinę jėgą, Rolandas Skaisgirys – taiklumą, o Mantas Stonkus patikrino, kaip žaidėjai pasiruošę psichologiškai.

Kaip dalyviams sekasi kovoti dėl vietos šimtmečio rinktinėje, galite išvysti kiekvieną šeštadienį 9.30 val., „Sporto namų“ laidoje, per TV6 televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)