71 metų Brunėjaus sultonas Hassabalis Bolkiah šiuo metu yra antrasis ilgiausiai valdantis monarchas pasaulyje. Nedidelės šalies sostą jis perėmė 1967 metais.

Iškilmingai pasipuošęs sultonas su žmona karaliene Saleha ir vaikais karieta, traukiama 50 karališkųjų rūmų palydos narių, įvažiavo į šalies sostinę Bandar Seru Begavaną, kur jų laukė džiugiai nusiteikusi minia. Procesija iškilmingai važiavo beveik penkis kilometrus, o per tą laiką sultoną sveikino daugiau nei 80 tūkst. susirinkusiųjų.

Iškilminga procesija – tik dalis mėnesį trunkančios šventinės programos, skirtos auksiniam sultono valdymo jubiliejui. Šia džiugia proga atidarytas naujas tiltas, urbanistinis parkas ir surengtas iškilmingas banketas sultono rūmuose, kuriuose dalyvavo britų ir Artimųjų Rytų monarchai.

Švenčių akimirkos - nuotraukų albume ir vaizdo reportaže:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)