Kaip Eltai yra sakęs Lietuvos kino studijos direktorius Ramūnas Škikas, vaidybiniame televizijos filme pasakojama apie tris būsimojo popiežiaus Karolio Wojtylos gyvenimo laikotarpius - vaikystę, jaunystę ir brandą, taip pat Jono Pauliaus II veiklą iki paskutiniųjų gyvenimo metų. Popiežiaus Jono Pauliaus II vaidmenį atliko garsus vokiečių aktorius Thomas Kretschmannas, Karolį Wojtylą vaikystėje vaidino Jasperas Harris, o būsimąjį popiežių paauglystėje įkūnijo Ignas Survila.

Amerikiečių režisieriaus Jeffo Blecknerio juostoje nusifilmavo ir kiti žinomi lietuvių aktoriai: popiežiaus gydytoją vaidino Dainius Kazlauskas, vieną iš kardinolų - Arvydas Dapšys, Karolio mokytoją vaikystėje - Andrius Žebrauskas, K. Wojtylos motiną - Inga Šalkauskaitė, o Rimgaudas Karvelis suvaidino apie popiežiaus Jono Pauliaus II inauguraciją pranešusį Vatikano pareigūną.

Filmas Lietuvos kino studijoje buvo kuriamas daugiau negu mėnesį - nuo rugpjūčio vidurio. Visos scenos nufilmuotos Lietuvoje - Vilniuje ir Rumšiškėse, išskyrus kelias scenas, nufilmuotas Vatikane. Lietuvą filmo kūrėjai pasirinkę ne tik dėl Lietuvos kino studijos darbuotojų profesionalumo ir teikiamų paslaugų kokybės, bet ir Vilniaus architektūros bei vietovių, primenančių Karolio Voitylos gimtąją Lenkiją: Nova Hutą, Krokuvą ir jos apylinkes. Filmas originalus tuo, kad jame jungiami vaidybiniai bei dokumentiniai kadrai.

Šiuo metu Lietuvos kino studijoje dar filmuojami dokumentiniai filmai "Barbarai II" ir "Musulmoniškoji Ispanija", "Karžygys Vašingtonas", rengiamasi filmuoti juostą "Kalnietis: Ištakos". Pastarasis yra kuriamas didiesiems kino ekranams, tad tikėtina, kad šį filmą bus galima pamatyti ir Lietuvos kino teatruose.

Garsaus britų kino filmo "Kalnietis" tęsinyje, kurį Lietuvoje tikimasi pradėti filmuoti spalį arba lapkritį, bus pasakojama apie tai, kaip Dankanas Maklaudas ieško nemirtingumo ištakų.

Penktąją kino filmo seriją "Kalnietis: Ištakos" ("Highlander: the Source") Lietuvoje filmuos britų kino kompanija "Katana Productions. Ltd". Režisieriaus Bretto Leonardo filme pagrindinį Dankano Maklaudo vaidmenį kurs legendinis britų aktorius Adrianas Paulas, filmavęsis ir ankstesniuose "Kalniečio" filmuose. Dabar vyksta parengiamieji šio filmo kūrimo darbai, į Vilnių yra atvykusi A. Paulo mergina, sukūrusi kostiumus būsimajam filmui.

Lietuvos kino studijos planuose - ir Algimanto Puipos naujas vaidybinis filmas "Raganos ir lietus" pagal Jurgos Ivanauskaitės scenarijų. Kino kūrėjai laukia, kad Kultūros ministerija spalį patvirtintų filmui skirtus pinigus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją