Štai 18 populiariausių buities problemų, kurias išspręsti be didesnių pastangų padės būtent ši priemonė, rašo novate.ru.

1. Prilipusi kramtomoji guma

Kramtomąją gumą, tvirtai prilipusią prie baldų paviršiaus, padės nuimti vazelinas. Norėdami gumą pašalinti, gausiai sutepkite ją pačią ir jos kraštus vazelinu, palaukite, kol guma suminkštės ir tada nugramdykite jos likučius nuo baldų paviršiaus.

2. Kosmetikos pėdsakai

Kreminės pudros ir lūpdažių dėmes pašalinti nėra paprasta. Jų atsikratyti padės paprasčiausias vazelinas, kurio reikėtų užtepti ant dėmės prieš skalbiant. Po apdorojimo vazelinu daiktą reikėtų išskalbti naudojant miltelius, dėmių valiklį ar priemonę, skirtą indams plauti, kuri padės atsikratyti riebaus pėdsako. Vis tik jokiais būdais nerekomenduojama vazelino naudoti delikatiems audiniams valyti.

3. Puodelių žymės

Vazelinas padės panaikinti baltus stiklinių ir puodelių pėdsakus, dažnai liekančius ant medinių paviršių. Tam tikslui pasiekti ant išteptų plotų užtepkite šiek tiek vazelino, palikite kuriam laikui, o paskui paprasčiausiai nuo paviršiaus pašalinkite priemonės likučius. Po tokios procedūros nemalonių dėmių neliks nė pėdsako, o mediniai paviršiai švytės, lyg ką tik buvo atlikta kokybiška poliravimo procedūra.

4. Girgždantys vyriai

Sutepkite vyrius ir kitas jungiamąsias spintelių detales nedideliu vazelino kiekiu, kad visos durelės ir spintelės namuose darinėtųsi lengvai ir nekeltų jokių nemalonių garsų.

5. Dulkių siurblio antgaliai

Vazelinas gali būti naudingas tais atvejais, kai dulkių siurblio antgalius nuimti būna sunku. Keli vazelino lašai, užtepti ant antgalių kraštų, pastebimai pagerins slydimą, suteiks galimybę nuimti ir uždėti reikalingą antgalį.

6. Prilipę ir pernelyg tvirtai priglundantys dangčiai

Nedidelį vazelino kiekį tepkite ant nagų lako buteliuko ar paskirstykite vazelino tarp klijų indelio ir dangtelio. Šis metodas padės išvengti pridžiūvusių ir nebeatsukamų indelių problemos.

7. Prie piršto „prilipęs“ žiedas

Labai tikėtina, kas daugelis yra susidūrę su situacija, kai pagal dydį tinkamas žiedas vakare ar ryte ima veržti ir nebepavyksta jo nuimti nuo piršto. Vazelinas padės žiedą nuimti netraumuojant odos. Gausiai tepkite vazelino ant piršto – žiedas lengvai ir neskausmingai nuslys nuo jo.

8. Užsikimšęs vamzdis

Kažin ar kam bus naujiena, kad užsikimšusius vamzdžius atkimšti padeda tam skirta pompa. Vis tik nedaugelis žino, kad ištepus tokios pompos kraštus vazelinu hermetiškumas padidėja, todėl susidoroti su nešvarumais, užkimšusiais vamzdžius, pavyksta kur kas greičiau.

9. Nosies sritis

Sergant ar patiriant alerginę reakciją rekomenduojama odos plotą aplink nosį ištepti kosmetiniu vazelinu. Taip apsaugosite odą nuo išsausėjimo ir užkratų. Dar nedideliu vazelino kiekiu galima sutepti nosies šnerves iš vidaus, jei planuojate tvarkytis patalpoje, kur susikaupę daug dulkių. Vazelinas užtikrina patikimą gleivinės priežiūrą ir padeda apsisaugoti nuo dulkių patekimo į nosies gilumą.

10. Akumuliatoriaus jungikliai

Vazelinas padės išvengti korozijos atsiradimo ant automobilio akumuliatoriaus jungiklių. Jei nenorite susidurti su šia problema, atjunkite jungiklius, išvalykite juos metaliniu šepečiu ir sutepkite vazelinu. Ši procedūra itin aktuali šalčių periodu, kai akumuliatoriui tenkanti apkrova stipriai padidėja.

11. Dirbiniai iš odos

Vazelinas – labai efektyvi ir nebrangi priemonė, tinkama dirbiniams iš odos prižiūrėti. Paprasčiausiai užtepkite šiek tiek vazelino ant tokio dirbinio ir tolygiai paskirstykite jį ant viso paviršiaus. Ši gudrybė padės grąžinti pirminį blizgesį ir sudrėkins odą. Be to, vazeliną galima naudoti lakuotos odos defektams maskuoti ir poliruoti.

12. Auskarai

Vazelinas padės lengvai ir neskausmingai įkišti auskarą į šiek tiek užsitraukusią skylutę. Prieš kišdami auskarą ausies vietą, kurioje yra skylutė, ir auskaro kištuką sutepkite nedideliu vazelino kiekiu.

13. Vandens procedūros be ašarų

Jei norite apsaugoti jautrias mažylio akytes nuo įvairių maudynėms skirtų priemonių, patepkite jo antakius nedideliu kosmetinio vazelino kiekiu. Ši gudrybė padės apsaugoti gleivinę nuo agresyvių komponentų, esančių pačių įvairiausių priemonių sudėtyje.

14. Metalinis instrumentas

Sodininkystės sezono uždarymo proga nepamirškite pasirūpinti metaliniu instrumentu, kurį pats laikas gerai išvalyti ir tolygiai padengti vazelinu. Būtent vazelinas apsaugos metalines detales nuo drėgmės ir užkirs kelią korozijos atsiradimui.

15. Užtrauktukas

Pernelyg tvirtą užtrauktuką galimą patepti nedideliu vazelino kiekiu, kad būtų pagerintas slydimas. Ne ką prasčiau vazelinas padės susidoroti ir su užstrigusiu užtrauktuku.

16. Švytėjimo suteikianti priemonė

Kai lauke šilta, vazelinas gali būti naudojamas kaip švytėjimo suteikianti priemonė. Jis kuo puikiausiai sudrėkins odą, suteiks jai švytėjimo ir leis išryškinti reikiamas vietas.

17. Lūpų blizgis

Nedideliame švariame inde sumaišykite nedidelį kosmetinio vazelino kiekį su ištirpintu šokoladu ir šį mišinį dėkite į šaldytuvą. Gautą masę galima naudoti kaip aromatingą ir drėkinamuoju poveikiu pasižymintį lūpoms skirtą blizgį.

18. Kvepalų efektyvumas

Prieš purkšdami kvepalus vidines riešų dalis ir kaklą patepkite nedideliu vazelino kiekiu. Ši gudrybė leis maksimaliai atverti visas kvepalų natas ir pailgins bet kurio aromato išlikimo trukmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)