Globojamiems vaikams, norintiems pažvejoti, trūksta ne tik žvejybos įrankių, pašarų, bet ir tėviško patarimo apie mėgėjišką žūklę, jos būdus, priemones, procesą, žuvų rūšis, vandens telkinius, gamtosaugines problemas, tausojančią žvejybą ir kitus paprasčiausius dalykus, kuriuos jaunajam žvejui reikia žinoti prie upės ar ežero.

Akimirka iš socialinės akcijos "ŽvejOK"

Organizatoriai tikisi, jog akcijoje šiais metais dalyvaus apie 500 vaikų iš visos Lietuvos. „Jau trečius metus vykstanti akcija pritraukia vis daugiau globojamų vaikų, kurie nori išmokti žvejoti, labiau pažinti gamtą, pabendrauti su savo bendraamžiais ar tiesiog smagiai praleisti laiką gamtos apsuptyje. Ši akcija yra dar viena galimybė suteikti džiaugsmo tiems, kam jo tikrai labai reikia. Labai tikiuosi, jog šis savaitgalis vaikams bus tikra šventė, o žvejyba – nauju, sportišku ir prasmingu laisvalaikio pomėgiu, kuris dovanos gamtos pažinimo džiaugsmą ir puikias emocijas.“ – sako „ŽvejOK“ akcijos sumanytojas aplinkosaugininkas Linas Jonauskas.

Akimirka iš socialinės akcijos "ŽvejOK"

Akcija vyks 11-oje šalies savivaldybių: Alytuje, Vilkaviškyje, Tauragėje, Jurbarke, Klaipėdoje, Telšiuose, Joniškyje, Panevėžyje, Ukmergėje, Zarasuose ir Vilniuje. Lietuvos region vaikus žvejybinių paslapčių mokys daugiau nei 100 savanorių iš žvejų klubų, medžiotojų ir žvejų draugijų, skautų, Šaulių sąjungos ir net Krašto apsaugos savanorių pajėgų.

Savo sėkmingos žvejybos paslaptis vaikams atskleis ir žinomi šalies žvejai: TV laidų vedėjai Žilvinas Žitkus („24 valandos“), Domininkas Ramonas („KK2“), Algirdas Vilius („Apie žūklę“), žvejai mėgėjai-profesionalai Sigitas Lukšta ir Janas Prialgauskas ir kiti žinomi šalie žvejai. Akcijos „ŽvejOK“ 2017 metu prie vandens telkinių vyks ir varžybos, kuriose bus varžomasi dėl ilgiausios, didžiausios, mažiausios žuvies, didžiausio pagautų žuvų skaičiaus.

Akimirka iš socialinės akcijos "ŽvejOK"

Pirmą kartą akcija vyko 2015 m. spalio mėn. Organizatorių kvietimu prie akcijos „ŽvejOK“ 2015 m. prisijungė ir joje dalyvavo daugiau nei 400 vaikų.

Praėjusiais, 2016-tais metais akcijoje dalyvavo beveik 450 vaikų, tarp kurių Pabradės pabėgėlių centre gyvenančių pabėgėlių vaikai ir romų tautybės vaikučiai iš Vilniaus.

Vilniaus ir aplinkinių rajonų globojami vaikai žvejos Arūno Valinsko tvenkiniuose. Akcijos pradžia 11 val.

Socialinės akcijos "ŽvejOK" plakatas