„Kaip moteris jaučiu, kad sūnus yra svarbiausias mano gyvenime“, – DELFI pasakojo ji.

Su tuoj penktąjį gimtadienį švęsiančiu sūnumi į vaikišką pasakų pasaulį dažnai panyranti N. Nekrašiūtė ten nereta viešnia ir darbo metu. Jau dešimtmetį ji garsina įvairius animacinius herojus.

Šį kartą filme „Mano mažasis ponis. Filmas“ savo balsą paskolino princesei Žėrutei.

– Ar garsindama vaikiškus personažus galvojate, kaip Jūsų sūnus reaguos, girdėdamas mamos balsą?

– Tai maloniausia šio darbo dalis. Man labai malonu, kad jis žiūri tuos animacinius filmukus, kuriuos aš garsinu (šypteli). Anksčiau mano vyras jam psakydavo, kad ten mamytė, o dabar jis jau ir pats pradeda tai suprasti.

Vaizdo reportaže galite pamatyti, kaip Neringai sekėsi garsinti naująjį personažą ir tapti princese su keturiomis kojomis

:

– Esate ir aktorė, ir dainininkė, tačiau turite ir daugiau veiklų. Kiek žinau, aktyviai dalyvaujate ir krišnaitų bendruomenės veikloje.

– Nesu itin aktyvi šios veiklos dalyvė. Didžiąją mano laiko dalį užima darbas, o kas lieka – skiriama šeimai. Su vyru užsiimame bhakti joga, tačiau ši saviugda yra tokia individuali.

– Kaip atrodo Jūsų diena, kai turite tiek veiklų?

– Šiuo metu dalyvauju dar ir projekte „Muzikinė kaukė“, ruošiuosi spektaklio „Karštoji kirpėjo kėdė“ premjerai, o kur dar einamieji spektakliai Kauno nacionaliniame dramos teatre bei KAuno muzikiniame teatre. Dar vykdau ir muzikinę veiklą, todėl dažnai repetuojame su grupe. Ir dar garsinu filmus.

Mano kasdienybė suplanuota minutėmis (šypteli).

– Ar pavyksta atrasti laiko sau ar tiesiog malonumams?

– Pastaraisiais metais tokio laiko tikrai mažai, tačiau priimu tai kaip tokį dabartinį gyvenimo periodą. Gal dar metai ar kiti ir vėl kažkas pasikeis.

– Viename interviu esate sakiusi, kad Jūsų vyras buvo tas žmogus, kuris padėjo žengti svarbius žingsnius, atrasti tikrąją save.

– Dirbu labai įtemptą darbą, ne paslaptis, kad kūrybinis menininkų darbas išbalansuoja. Vieni bando atsipalaiduoti užtraukdami cigaretės dūmą ar kažkokią taurelę išgerti, tačiau tai sveikatos tikrai neprideda.

Mano vyras tiesiog man padėjo sureguliuoti savo kasdienybę: atsisakiau kai kurių produktų, susiderinau dienos režimą. Stengiuosi anksti eiti miegoti ir anksti keltis bei užsiimti tam tikrais lavinimosi pratimais. Daug dirbu su savo mintimis.

– Ar yra tokių dalykų, kurie yra tiesiog šiuolaikinio jauno žmogaus gyvenimo dalis, o Jūs atsisakėte?

– Dabar yra daugybė žmonių, kurie žiūri, ką jie valgo, daug žmonių dirba su savo mintimis. Žmonės tobulėja, domisi, atkreipia dėmesį. Manau, kad pajunta savo sveikatos sutrikimus ar panašiai.

Nesijaučiu išskirtinė, tiesiog anksti keliuosi, laiku valgau, medituoju. Stengiuosi per dieną bent penkiolika minučių pabūti tyloje, tiesiog su savimi.

– Vis minite darbus. Ar nesigailite, kad per juos negalite skirti laiko kažkokiai kitai veiklai?

– Šeimai. Tačiau mes turime tam tikrus ritualus: kartu pusryčiaujame ir kartu vakarieniaujame. Jei turiu galimybę, pietauju taip pat namuose su šeima. Jis yra tas žmogus, kuris namuose gamina. O aš džiaugiuosi, kad per jo su meile gamintą maistą gaunu jėgų ir energijos.

Turime ir daugiau bendrų ritualų. Dabar labai gražus ruduo, tad vakarais einame pasivaikščioti, tiesiog atsipalaiduoti ir negalvoti apie darbus.

– Jūs kuriate darnią šeimą su gerokai vyresniu vyru ir panašu, kad sulaužėte tuos įsivaizdavimus, kad didelis amžiaus skirtumas yra kliūtis santykiams.

– Šiandien galiu tik padėkoti Dievui, kad jis vyresnis, nes jei būtų jaunesnis ir toks pat užsiėmęs, kaip ir aš, šeimos turbūt nebeliktų. Jis dalį savo gyvenimo aukoja visiems šiems mano lakstymams, esu už tai labai dėkinga.

O amžius... Bendravimui tai tikrai netrukdo.

– O ar nesikerta nuomonės auklėjant sūnų?

– Darome tai vieningai. Taip pat mąstome ir apie ribų nustatymą ir laisvių suteikimą. Gal tik tiek, jog aš į šeimą įnešu daugiau pasaulietiškumo, o vyras – paslaugumo, išminties.

– Gal jau planuojate šeimos pagausėjimą?

– Tokių planų nėra, tačiau norėtume. Mohaniukas (Mohanas – N. Nekrašiūtės sūnaus vardas – aut. past.) taip pat prašo brolio (nusijuokia). Jei labai stipriai prašys...

Man pirmoje vietoje yra vaikas ir aš tikrai galiu visus darbus nutraukti dėl naujos gyvybės atsiradimo. Nors šiuo metu ne, dar to neplanuojame.

– O gal turite planų karjeros srityje?

– Nekuriu kažkokių ypatingų planų. Džiaugiuosi savo darbais ir tiek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)