Konkurso nugalėtojui bus įteiktas 2000 eurų piniginis prizas – dviejų mėnesių trukmės rezidencija „SomoS“, Berlyne, bei galimybė 2018 metais surengti personalinę parodą „Pamėnkalnio galerijoje“.

Šiais metais su menininkų paraiškomis dirbo pasaulyje itin vertinamų specialistų JTP'17 komisija: vykdantysis galerijos direktorius Renāte Prancāne iš Latvijos („Contemporary Art Centre“ (kim)), galeristas ir meno kritikas iš Lietuvos Arvydas Žalpys („Meno parkas“), muziejaus direktorius Leevi Haapala iš Suomijos („Museum of Contemporary Art KIASMA“),meno projektų kuratorė ir vadovė Triin Tulgiste iš Estijos („Contemporary Art Gallery Kumu“), meno projektų kuratorė Linsey Young iš Didžiosios Britanijos („Contemporary British Art“), tapytojas Vilmantas Marcinkevičius iš Lietuvos (apdovanojimų „Jaunasis tapytojo prizas“ iniciatorius).

Jaunojo tapytojo prizas (JTP) – vienas reikšmingiausių meno renginių Baltijos šalyse. Šis projektas susieja Lietuvos, Latvijos ir Estijos jaunuosius menininkus bendram tikslui – pristatyti savo šalies tapatybę, meno mokyklų praktikas ir asmeninį kūrybos potencialą.

Menotyrininkų teigimu, projektas jau tapo savotišku Baltijos šalių jaunosios kartos tapybos metraštininku, svarbia jaunųjų kūrėjų platforma. Projekto rengėjos menotyrininkės ir investavimo į meną konsultantės Julijos Dailidėnaitės teigimu, susidomėjimas šiuo projektu vis auga.

„Pirmaisiais metais (2009) projekte dalyvavo 28 menininkai. Šįkart renginyje išmėginti savo jėgas panoro net 115 autorių. Labai malonu pripažinti, kad visi iki šiol vykę JTP projektai pateisino mūsų, rengėjų, lūkesčius. Didžiąją dalį menininkų pastebėjo kuratoriai, kolekcininkai ir galerininkai. Po JTP konkursų įvyko nemažai grupinių ir personalinių parodų, į kurias buvo pakviesti JTP finalininkai ir laimėtojai iš visų trijų Baltijos šalių“, – teigė J. Dailidėnaitė.

Šiemet projektas vyks devintą kartą. Jau aštuonerius metus DELFI yra šio projekto informacinis globėjas ir draugas.

Jaunojo tapytojo prizas

Kasmet DELFI įsteigia papildomą apdovanojimą ir skelbia Publikos prizo laimėtoją. Skaitytojai, kviečiame išreikšti savo nuomonę ir balsuoti už jums labiausiai patikusį meno kūrinį:

(balsavimas atviras iki rugsėjo 25 dienos 23 valandos)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)