Paaiškėjo, kad buvęs įmonės vadovas V. Molis yra gavęs apdovanojimą iš prezidentės.

2015 m. vasario 16 d. Dalia Grybauskaitė jam įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį. Informacija apie visus apdovanotus asmenis skelbiama Prezidentūros interneto puslapyje.

Prezidentūra DELFI informavo, kad V. Molio kandidatūrą apdovanojimui skirti pateikė tuometinis susisiekimo ministras socialdemokratas Rimantas Sinkevičius.

Valstybės apdovanojimų įstatyme nurodyta, kad už valstybės apdovanojimui teikiamų asmenų duomenų tikrumą atsako juos teikiančios organizacijos ar institucijos.

Visi kandidatai gauti valstybės apdovanojimus įstatymo nustatyta tvarka yra tikrinami atsakingų teisėsaugos institucijų. V. Molio atveju jokios informacijos, galinčios turėti įtakos priimant sprendimą dėl apdovanojimo, negauta. Sprendimui apdovanoti šį asmenį pritarė Valstybės apdovanojimų taryba.

„Elektrėnų kronika“ yra skelbusi, kad V. Molį asociacija „Lietuvos keliai“ apdovanojo „Kelininko aukso ženklu“ „už nuopelnus puikiai prižiūrint Lietuvos automagistrales, puikius pasiekimus eismo saugumo srityje“.

Leidinys taip citavo buvusį „Automagistralės“ direktorių, gavusį apdovanojimą:

„Man labai gyvenime sekasi, nes nesutikau blogų žmonių. Buvo, kad charakteriai skiriasi, bet mes visi turim savo asmeninius charakterius. Ir dabar dirbdamas „Automagistralė“ negaliu nepasidžiaugti kolektyvu, kuris įgyvendina labai svarbias užduotis. Viską darome, kad eismo įvykių, sužeistųjų ir žuvusiųjų skaičius būtų kuo mažesnis, o dar geriau, kad kelyje nebūtų nelaimių.“

Trečiadienį išplatintame pranešime žiniasklaidai jo vadovautai komandai ministras R. Masiulis negailėjo aštrių žodžių.

„Audito rezultatai yra sukrečiantys. Daugybę metų ši valstybės įmonė buvo tiesiog paversta privačia įmone, kurios vos ne vienintelė paskirtis – tenkinti buvusių vadovų asmenines reikmes ir užgaidas. Tai tipinis sovietinio „priėjimo prie lovio“ pavyzdys“, – pranešime teigė R. Masiulis.

Susisiekimo ministerijai atlikus auditą, paaiškėjo, kad įmonei padaryta daugiau nei 200 tūkst. eurų žalos. Audito išvadas ministerija ketina teikti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), be to, kreipsis į teisėsaugą dėl nuostolių išieškojimo civiline tvarka.

Pasak pranešimo,„Automagistralės“, kuriai vadovavo jau atleistas Vladislavas Molis, vadovybė pirko prabangius automobilius, kūrė fiktyvias pareigas, pavyzdžiui, viešųjų pirkimų specialisto-sandėlininko padėjėja, už įmonės pinigus vyko atostogų ir kitaip švaistė pinigus bei siekė asmeninės naudos.

Ministerijos pranešime teigiama, kad įmonė darbuotojams galėjo nepagrįstai skirti premijas, keliones, o jos įranga galėjo būti naudojama statant buvusio direktoriaus mamos namą.

Audito metu nustatyta, kad įmonė nepagrįstai išmokėjo 23 tūkst. Eur išeitinių išmokų, o mokėti priedai buvo neadekvatūs. Pvz., administracijos darbuotojams jie skirti už budėjimą žiemos metu, nors tokio darbo nedirbo. Nepagrįstai priedai skirti ir buhalterio dienos proga.

Abejonių auditoriams sukėlė kai kurių darbuotojams 70 tūkst. Eur kainavusios 6 poilsinės kelionės į Kretą ir Italiją, į mokymus JAV, sanatorinės paslaugos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)