Anksčiau buvo numatyta, kad rūmai bus rekonstruoti 2018-aisiais, o kongresai, konferencijos ir kultūros renginiai čia vyks jau nuo 2019-ųjų.

„Siūlome pakeisti kongresų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projekto įgyvendinimo terminus. Planuojama rekonstrukciją baigti 2021 metais, kad jau 2022 metais būtų galima pradėti organizuoti konferencijos ir renginius. (...) Siekiant skaidrumo projektą numatoma įgyvendinti atskirai skelbiant konkursus atskirai techniniam projektui ir darbams atlikti“, - trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentei Evaldai Šiškauskienei Vyriausybės posėdyje paraginus iš anksto skelbti kongresų centro operatoriaus konkursą, Finansų ministerijos atstovė patikino, kad tai bus daroma lygiagrečiai su projektavimo darbų pirkimu.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau žadėjo, kad naujas konkursas rekonstruoti Sporto rūmus bus skelbiamas rudenį.

Finansų ministerijos teigimu, per metus kongresų centre turėtų būti surengta ne mažiau kaip 10 tarptautinių konferencijų ir kongresų, dešimt koncertų, kitų kultūros renginių, juose turėtų apsilankyti ne mažiau kaip 15 tūkst. žmonių.

Turto bankas šį vasarį nutraukė derybas su potencialiu Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos konkurso laimėtoju - bendrove „Irdaiva“. Tai padaryta po to, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) vasarį Turto banką informavo, kad buvęs Turto banko darbuotojas, vienas viešojo pirkimo komisijos narių Tomas Lukoševičius tuo pat metu dirbo ir „Irdaivoje“.

Kovo pabaigoje FNTT atliko kratas bendrovėje „Irdaiva“, jos vadovas ir savininkas Irmantas Kublius buvo sulaikytas. „Irdaiva“ teisme bandė atnaujinti konkursą, tačiau rugpjūčio pabaigoje Lietuvos Aukščiausiasis Teismas įmonės prašymą galutinai atmetė.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) praėjusių metų pabaigoje pareiškė, kad Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, mat ji pasirodė per didelė, siekė 27,79 mln. eurų.

Vyriausybė kovą patvirtintoje šių metų Valstybės investicijų programoje nenumatė lėšų Sporto rūmų rekonstrukcijai.