Šmaikštų prekės ženklą „Katė maiše“ sukūrę vyrai šiuo metu siekia pagaminti patobulintą kuprinės versiją ir paleido Kickstarter kampaniją, kurios metu galima įsigyti kuprines pigiau arba tiesiog paremti idėją.

Broliai Artūr ir Kazimieras, kurie išties nėra broliai, pasakojo kaip gimė idėja gaminti „amžinąsias“ kuprines.

Kas slepiasi po prekės ženklu „Katė maiše“?

– Esame du broliai – aš esu Artur Širin (33 m.), dizaineris, baigęs architektūrą, dviračių fanatikas. Kitas brolis – Kazimieras Norkus (26 m.), antrepreneris, išmaišęs du trečdalius pasaulio. Pavardės skirtingos, nes mes svainiai, bet vienas kitą laikome broliais nuo pirmojo susipažinimo ir apsistumdymo.

– Kaip kilo mintis kurti kuprines, kam jos skirtos?

– Idėja kilo dar 2014 metais, rudenį, kai įsigaliojo nauji KET pakeitimai įpareigojantys dviratininkus važiuojant gatvėmis dėvėti liemenes. Mes mėgstame važinėti dviračiais, bet tos „kelininkų“ liemenės malonumo važiavimui nepridėjo. Norėjome kažko praktiško ir gerai atrodančio, kas galėtų tas liemenes pakeisti. Kuprinė pasirodė kaip geriausias variantas, tuo labiau, kad abu su broliu nuolat nešiojamės kompiuterius ir su kuprinėmis keliaudavome bet kuriuo atveju. Pradėjome sukti galvą kaip tai paversti kūnu. Mes nesame siuvėjai, brolis – verslininkas, aš – dizaineris. Bet abu esame perfekcionistai. Taigi pradėjome domėtis rankinių ir kuprinių gamyba bei ieškoti geriausių sprendimų.

„Katė maiše“ kuprinės

Po nesuskaičiuojamo brėžinių tobulinimo (kuprinę sukūrėme nuo nulio, pirmasis modelis buvo suklijuotas iš kartono), kelių prototipų, krūvos bandomųjų medžiagų ir detalių, vienerių metų lakstymo nuo vienų siuvėjų iki kitų – užsimetam ant nugaros pagamintą kuprinę. Praėjo dar pusė metų, kol testavome patys Lietuvoje ir kelionėse, kelias kuprines davėme skirtingo sudėjimo žmonėms, kad įsitikintume jog viskas veikia taip kaip turi – su minimaliais pakeitimais pagaliau ribotu tiražu išleidome tą galutinį modelį. Visas šis šokis laike vien dėl to, jog neplanuojame kurti sezoninių kolekcijų, norėjome daikto, kuris būtų funkcionalus bei estetiškas, ir, svarbiausia, tarnautų daugybę metų, kaip sakoma, amžinai. Pagal dabartinius atsiliepimus matome, jog pavyko.

„Katė maiše“ kuprinės

– Kaina nemaža, didelė kuprinė kainuos 150€, kas be tikrai funkcionalaus atšvaito jose ypatingo?

– Privalumai – pati konstrukcija su susukamu viršumi leidžia padidinti kuprinės tūrį nuo 19 iki 26 litrų. Medžiagos – stora neperšlampama "cordura" medžiaga, tvirtesni ir estetiškai malonesni dirželiai, turistinių kuprinių inspiruota rankenų tvirtinimo konstrukcija, specialia lengva bei tvirta plokšte pakietinta nugaros dalis, kokybiško plastiko užtrauktukai ir sagtys „YKK“ gamintojo (jiems taikome viso gyvenimo garantiją), dvigubos siūlės, dugnas – kabrioletų stogų medžiaga. Na, ir visi standartiniai dalykai – kišenės su užtrauktukais, susegimas per krūtinę, nešiojamojo kompiuterio skyrius. Viskas yra kirpta ir siūta rankomis Lietuvoje, kas pailgina gamybos procesą, tačiau leidžia jį labiau kontroliuoti ir gauti kokybiškesnį produktą . Iš beveik viso to ir susideda kaina. Palyginome analogiškos kokybės, panašaus dizaino kuprinių kainas užsienyje – jų kaina buvo dvigubai aukštesnė. Todėl neatmetame galimybės, jog ir mūsų kurpinių kaina ateityje kils.

„Katė maiše“ kuprinės

– Kada bus galima įsigyti kuprines? Orientuojatės į Lietuvos ar užsienio pirkėjus?

– Mažosios kuprinės jau yrą paleistos į rinką, bet jau išparduotos, liko tik vaikiškos kuprinės. Naują partiją, jei susidomėjimas išliks, planuojame pagaminti gruodį-sausį. gruodžio O didelėms skirta šį „Kickstarter“ (toliau – KS) kampanija. Lietuvos pirkėjai kaip matyti iš KS kol kas aktyviausi, bet neatsilieka ir kitų šaltesnių šalių gyventojai – norvegai, danai. KS parodė į kurias šalis galime orientuotis ateityje.

Patiko idėja? Ją paremti galite paspaude ČIA ir pažymėję kiek galite/norite mokėti už ją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)