„Tai yra didžiausia visų laikų Jungtinės Karalystės avialinijų griūtis“, - rašo apie nutrauktas „Monarch Airlines“ operacijas pranešusi CAA.

Jungtinės Karalystės valdžia paprašė CAA padėti namo sugrąžinti šiuo metu užsienyje esančius britus, kurių atgaliniai skrydžiai dėl avialinijų bankroto buvo atšaukti. Teigiama, kad CAA šiuo metu ieško 30 lėktuvų.

Didžiosios Britanijos „Monarch Airlines“ valdymą perėmė bankroto administratoriai ir visi oro bendrovės skrydžiai buvo atšaukti, nors užsienyje šiuo metu yra 110 tūkst. įmonės keleivių, pirmadienį pranešė Civilinės aviacijos administracija (CAA).

„Monarch“ klientai Jungtinėje Karalystėje, nevykite į oro uostus. Daugiau skrydžių nebebus“, - „Twitter“ teigė bankrutuojanti pigių skrydžių kompanija.

Kelionių sektoriui kenčiant nuo „Brexit“ bei terorizmo, „Monarch Airlines“ jau pernai turėjo rimtų finansinių problemų, tačiau tada spalio mėnesį į pagalbą atskubėjo pagrindinis akcininkas „Greybull Capital“, suteikęs 185 mln. eurų finansinę injekciją, leidusią įmonei išsaugoti savo licenciją bei pardavinėti šventinius skrydžių paketus.

Tada CAA su sąlyga, kad „Monarch Airlines“ suras naujų finansavimo šaltinių, pratęsė įmonės veiklos licenciją iki 2017 m. rugsėjo pabaigos.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)