Iš pradžių buvo pranešta, kad „Barca“ vienašališkai nusprendė neatvykti į rungtynes, bet nei futbolo federacijos, nei „La Liga“ pritarimo nesulaukė.

Abi asociacijos vertindamos situaciją nematė reikalo, kodėl rungtynės turėtų būti atšauktos, o Barselonos klubui savavališkai to padaryti neleido.

Norėdama išvengti pralaimėjimo 0:3, „Barcelona“ vis tik nusprendė žaisti septintojo turo rungtynes. Tiesa, „Camp Nou“ stadione jos vyko be žiūrovų.

Visgi tai nesutrukdė katalonams iškovoti dar tris taškus – pergalė buvo iškovota rezultatu 3:0. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Lionelis Messi, kartą tiksliu smūgiu pasižymėjo Sergio Busquetsas.

Verta pažymėti, kad „Barcai“ tai buvo jau septintoji pergalė iš eilės Ispanijos čempionate.

Šiuo metu Katalonijoje vyksta referendumas, kuriuo norima atsiskirti nuo Ispanijos. Visgi ši referendumą uždraudė, o susirinkusius žmones išvaikyti mėgindama nacionalinė policija ėmė naudoti jėgą.

Remiantis naujausiais duomenimis, per policijos pareigūnų ir separatistų šalininkų susirėmimus Barselonoje pralietas kraujas – pranešama apie net 761 sužeistasis: protestuotojai netgi buvo apšaudyti guminėmis kulkomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)