Žinodamas, kad Sebastianas Vettelis startavo iš starto rikiuotės uodegos, „Mercedes“ lenktynininkas nusprendė nerizikuoti ir ketvirtame posūkyje pernelyg nesipriešino jį lenkusiam Maxui Verstappenui.

„Formulės-1“ čempionato lyderį aplenkęs „Red Bull“ olandas visus likusius 52 ratus įtikinamai važiavo lyderio pozicijoje ir iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone.

Šis triumfas – ideali sportininko dovana sau: M. Verstappenas dar šeštadienį paminėjo savo 20-ąjį gimtadienį.

Kartu su L. Hamiltonu ir Maxu ant podiumo lipo ir pastarojo komandos draugas Danielis Ricciardo – australas džiaugėsi trečiąja vieta.

Jam už nugaros finišavo „Ferrari“ lenktynininkas S. Vettelis, kuris dėl techninio gedimo kvalifikacijoje nesugebėjo užfiksuoti jokio rezultato. Būtent dėl to jam teko startuoti paskutiniam.

Nors į rikiuotės viršų vokietis gana įtikinimai skynėsi kelią, tačiau priartėjęs prie podiumo ant jo galiausiai neužlipo. Sebas bandė aplenkti australą, bet galiausiai kapituliavo.

Negana to, jau po finišo, dėl kontakto su Lance'u Strollu, S. Vettelio automoboliui lūžo pakaba.

Visgi diena „Ferrari“ komandai buvo kur kas prastesnė, nes ją techninės problemos užgriuvo kitą pilotą. Lenktynių pasirengimo rate Kimi Raikkoneno bolide įvyko gedimas – mechanikai iki starto nesugebėjo sutvarkyti problemos, todėl suomis net negalėjo dalyvauti lenktynėse.

O jam tai itin skaudus smūgis, net kvalifikacijoje Kimi buvo iškovojęs net antrą poziciją.

Likus penkioms lenktynėms iki sezono pabaigos, L. Hamiltono persvara pilotų įskaitoje nuo 28 taškų padidėjo iki 34, , o „Mercedes“ prieš „Ferrari“ konstruktorių įskaitoje jau turi net 118 taškų persvarą.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)