Velso vyriausybė šiuo metu svarsto vieną dokumentą, pavadintą „Dėl tausaus gamtinių išteklių valdymo”. Vienas jame aptariamų klausimų, galimybė leisti plaukioti bemotorėmis priemonėmis visose Velso upėse.

Tačiau tam griežtai prieštarauja meškeriotojai. Velse daugumą upių ar jų ruožų valdo žūklės klubai. Jie rūpinasi, kad upėse būtų žuvų, patys nustato žūklės taisykles ir renka pinigus už žvejybą. Velso upės, kuriose gausu upėtakių, šlakių, lašišų ir kitų žuvų, lyg magnetas traukia meškeriotojus iš viso pasaulio, tad žvejų klubų surenkami pinigai ir sumokami mokesčiai yra gana reikšminga Velso ekonomikos dalis.

Meškeriotojai teigia, kad jei jų upėse pasirodys minios baidarininkų, žvejoti jose taps nebemalonu ar net neįmanoma, žvejai nebevažiuos, o tai reiškia, kad nebebus ir pinigų. Kai kurie klubai net yra pasiėmę paskolas, kad galėtų išsinuomoti upes, tad susidurs su dar didesnėmis problemomis.

Pasak Velso žvejų, net ir pora praplaukusių baidarių gali sugadinti žvejybą kelioms valandoms, be to, baidarininkai gali kelti grėsmę žuvų migracijoms ir natūraliam jų gyvenimui.

Šiuo metu Velse baidarėmis galima plaukioti tik tuo atveju, jei leidžia upės valdytojas.