Apeliacinis teismas panaikino Kauno apygardos teismo balandį priimtą nutartį, kuria jis patenkino „Arvi ir ko“ prašymą ir panaikino kovą to paties teismo pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones.

Pirmosios instancijos teismas kovą areštavo „Arvi ir ko“ perleistas „Arvi kalakutų“ teises ir akcijas bei uždraudė V.Kučinsko netiesiogiai valdomoms bendrovėms APH ir Kipro „Alvator Management Limited“ disponuoti sandoriais įgytomis teisėmis ir akcijomis, įskaitant teisę balsuoti.

Apeliacinio teismo teigimu, nors „Alfa Bank“ nepateikė įrodymų, jog APH ir „Alvato Management Limited“ siekia perleisti „Arvi kalakutų“ akcijas, bylos faktinės aplinkybės leidžia konstatuoti grėsmę būsimo Rusijos bankui palankaus teismo sprendimo įgyvendinimui.

„Alvator Management Limited“ yra Kipre registruota įmonė, apie kurios veiklą bei finansinę situaciją gauti informaciją Lietuvoje veikiantiems subjektams iš esmės nėra jokių galimybių.

Jai šiuo metu priklausančios iš esmės visos „Arvi kalakutai“ komanditoriaus teisės suteikia teisę tiesiogiai valdyti „Arvi kalakutams“ priklausančią bendrovę APH, kuriai buvo perleista 100 proc.

„Arvi kalakutų“ akcijų. Tai reiškia, jog šiuo metu minėta Kipro įmonė realiai gali priimti sprendimus visose trijose Lietuvoje veikiančiose įmonėse, nors ginčijama komanditoriaus teisių bei pareigų perleidimo sutartimi jai buvo perleistas tik vienos įmonės valdymas“, - rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Apeliacinio teismo vertinimu, šios aplinkybės rodo, jog egzistuoja rizika, kad ginčijamos akcijos bei komanditoriaus teisės bus perleistos tretiesiems asmenims, įkeistos ar sumažinta jų vertė.
Teismo sprendimas reiškia, kad areštuotos lieka „Arvi ir ko“ perleistos 100 vienetų „Arvi kalakutų“ akcijų - jos 2016 metų spalį perleistos bendrovei APH.

Taip pat areštuotos „Arvi ir ko“ perleistos „Arvi kalakutų“ komanditoriaus teises - jos 2015 metų lapkritį perleistos Kipro „Alvator Management Limited“. Skelbta, kad keliais sandoriais perleistų „Arvi kalakutų“ akcijų ir teisių nominali vertė viršija 7 mln. eurų.

„Alfa Bank“ iš V. Kučinsko reikalauja beveik 20 mln. eurų skolos. Pats verslininkas kaltina Rusijos banką nenoru derėtis dėl maždaug 12 mln. eurų įsiskolinimų, dėl ko teko sustabdyti Karaliaučiaus trąšų gamybos bendrovės „Arvi NPK“ veiklą. Ginčai tarp verslininko ir Rusijos banko vyksta dėl to, kad bankas 2012-2014 metais paskolino maždaug 17 mln. eurų „Arvi NPK“. Ginčijamasi dėl likusių maždaug 12 mln. eurų skolos. Paskolas laidavo pats V.Kučinskas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)