„Instarem EU“ ketina iš Lietuvos teikti tarptautinius pavedimus Europos Sąjungai, o kitąmet - siekti specializuoto banko licencijos. „Fox Box“ turi planų savitarnos terminaluose surinkti įmokas bei mokesčius, pranešė Lietuvos bankas.

Vienas „Instarem“ įkūrėjų ir vadovas Prajit Nanu sako, kad bendrovė Lietuvoje ketina įkurti centrinę Europos ir Šiaurės bei Pietų Amerikos regiono būstinę, iš kurios teiks paslaugas visam senajam žemynui.

„Sprendimą priėmėme, atsižvelgę į Lietuvos banko lankstumą, EMĮ licencijos išdavimo greitį, puikius specialistus šalies darbo rinkoje, veiklos kaštus. Įvertinus visus faktorius, matome, kad Lietuva yra konkurencingiausia šalis finansinių technologijų bendrovėms“, - „Investuok Lietuvoje“ pranešime sakė P.Nanu.

Pasak pranešimo, „Instarem EU“ iki šių metų pabaigos Lietuvoje ketina įdarbinti 25 žmones, o per dvejus metus į verslą Europoje tikisi investuoti 2 mln. eurų.

„Instarem EU“ teikia paslaugas Australijoje, Singapūre, Honkonge, Kanadoje, Indijoje ir Malaizijoje.

„Mokėjimo terminalų sistemos“ jau turi mokėjimo įstaigos licenciją, tačiau ketina plėsti veiklą: pardavinėti prekes bei surinkti įmokas ir mokesčius terminaluose, papildyti elektroninius pinigus, vykdyti pinigų perlaidas ir kitą veiklą.

Mokėjimo paslaugas teikiančioms įmonėms šiemet išduota 10 licencijų, dar 15 įmonių yra pateikusios prašymus gauti licencijas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją