Stipriausiame Senojo žemyno turnyre 208 cm ūgio centras žaidė 2013-2015 metais, kuomet vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. Geriausias jo sezonas Eurolygoje buvo prieš trejus metus, kai per 20 mačų vidutiniškai rinko po 6,4 taško ir 4 atšokusius kamuolius.

Bet papildęs „AX Emporio“ gretas A. Gudaitis išsikėlė sau kur kas didesnius lūkesčius. Bet ne be reikalo – į Milaną klaipėdietis atvyko po rekordinio sezono Europos taurės turnyre.

„Pastarieji metai man pridėjo pasitikėjimo savimi. Dabar verčiu naują karjeros lapą: žaisiu Eurolygoje, todėl tikiuosi, kad rungtyniausiu taip pat gerai, kaip ir Europos taurėje“, – vylėsi praėjusiame sezone po 13,2 taško pelnydavęs, 8,3 kamuolio atkovodavęs ir 19,3 naudingumo balo rinkdavęs lietuvis.

Prieš atvykdamas į madų sostinę Artūras pirmą kartą karjeroje atstovavo ir Lietuvos rinktinei. Visgi aukštaūgis savo debiutą nacionalinėje komandoje prisimena su kartėliu.

„Buvo smagu, bet tuo pačiu ir liūdna, nes iškritome per anksti. Turėjome pakankamai talento, kad galėtume kovoti dėl medalių, tačiau šio tikslo nepasiekėme. Bet toks yra sportas“, – kalbėjo A. Gudaitis, prisiminęs lietuvių pralaimėjimą aštuntfinalyje prieš Graikijos rinktinę.

Artūtas Gudaitis, Galis Mekelis

Per dvejus metus su „Lietuvos rytu“ jis laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę ir dukart pasidabino LKL bronzos medaliais. Bet tikrai ne tokių tikslų vedamas centras Kauną iškeitė į Vilnių.

Visgi titulų badą Artūrui pavyko numalšinti vos tik prisijungus prie „AX Armani“ ekipos – praėjusį savaitgalį jis į viršų kėlė Italijos Supertaurę. Pergalingame finale prieš Venecijos „Umana Reyer“ krepšininkus ne mažą vaidmenį suvaidino ir pats lietuvis.

Prie pergalės 82:77 A. Gudaitis per 26 minutes prisidėjo 12 taškų (5/10 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 2/4 baudos) ir 8 atkovotais kamuoliais.

„Aikštėje aš stengiuosi žaisti energingai ir darau viską, kad padėčiau komandai laimėti. Mano stiliaus žaidėjams nereikia daug laiko prisitaikyti prie naujos komandos – dažniausiai atlieku tą juodą darbą. Nors, kaip ir daugelis, mėgstu pelnyti taškus, bet dėl komandos galiu imtis ir juodo darbo. Būtent dėl to ir atrodo, kad nesu naujokas“, – savo indėlį vertino centras.

Sirgaliams jaunąjį Lietuvos krepšininką pristatęs Milano klubas pabrėžė, kad Artūras savo jėgą po krepšiais paveldėjo iš savo tėvų imtynininkų. Visgi aukštaūgis niekada nenorėjo būti stambaus sudėjimo, tačiau viską pakeitė meilė krepšiniui, kuri gimė klaipėdiečiui būnant 15-os.

Greitai tobulėjęs jaunuolis pakliuvo ir NBA skautų radarus bei prieš dvejus metus savo pavardę išgirdo NBA naujokų biržoje – mūsiškį 47 šaukimu pasikvietė Filadelfijos „76ers“ klubas, netrukus teises į žaidėją perleidę Sakramento „Kings“ komandai.

„Buvau labai laimingas, – tą vasaros vakarą prisiminė A. Gudaitis. – Kiekvienam žaidėjui sulaukti šaukimo į NBA yra garbę. Tai reiškia, kad tavo darbas nebuvo beprasmis.“

Bet dabar mintimis apie stipriausią pasaulio krepšinio lygą jis savo galvos neapsikrauna ir atvykimą į Milaną vadina „svajonės išsipildymu“. Nors apie konkrečius komandos tikslus kalbėti Artūras nesiryžo, bet pabrėžė, kad jie nėra kuklūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)