Šiais metais šis rodiklis sieks 76,5 mlrd. eurų, tad kitais metais, remiantis šalies vyriausybės prognozėmis, jis padidės 6,4 mlrd. eurų.

Kaip per spaudos konferenciją pažymėjo šalies ekonomikos ir finansų ministras Bruno'as Le Maire'as, reformos, suplanuotos įstatymo projekte, „bus naudingos visiems be išimties prancūzams“.

„Rengdami projektą, mes norėjome apsaugoti labiausiai pažeidžiamus visuomenės sluoksnius, kartu didindami perkamąją galią“, - sakė jis.

Tuo tarpu Prancūzijos visuomenės veiksmų ir apskaitos ministras Géraldas Darmaninas pranešė, kad viena iš vyriausybės pasiūlytų priemonių - mokesčių sumažinimas 10 mlrd. eurų 2017 m. gruodžio 31 d.- 2018 m. gruodžio 31 d. laikotarpiu. Jis priminė, kad tai buvo vienas iš dabartinio Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pažadų, nuskambėjusių dar jo rinkimų kampanijos metu.

Ž. Darmaninas taip pat pranešė, kad biudžete bus sutaupyta 15 mlrd. eurų sumažinus valstybės išlaidas. Pasak ministro, kitais metais bendros valstybės išlaidos sieks beveik 425 mlrd. eurų, kai tuo tarpu šiais metais jos sieks 418 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją