Dėl to „Pankolis“ restoranų verslininkai Vilniaus įkūrėjo kunigaikščio Gedimino dieną kviečia kaip reikiant atšvęsti, kol kalnas vis dar stovi.

Įmonės direktorius Donatas Dabrovolskas kviečia prisijungti visus sostinės verslininkus ir skirti dalį dienos apyvartos Gedimino kalno gelbėjimui.

„Skauda širdį į kalną žiūrėti. Matome jį kiekvieną dieną, ir iš tikrųjų liūdna. Norime, kad miesto simbolis išliktų, todėl kviečiame visus verslininkus skirti dalį apyvartos“, – DELFI sakė jis.

Pats restoranas nusprendė skirti 10 proc. galutinės dienos apyvartos.

„Surinktas lėšas perduosime Pilių direkcijai, kuri labai džiaugiasi šia iniciatyva, nes ji yra pirmoji, kurią organizuoja privatus sektorius. Žiūrime į tai patriotiškai, esame vilniečiai, čia gimę, augę, Kauno pilis dar negriūva, todėl reikia palaikyti mūsų miesto simbolį“, – pasakojo jis.

Paklaustas, kaip vertina, ar 10 proc. nuo apyvartos yra pakankamai suma, D. Dabrovolskas teigė, kad tai tik mažas žingsnelis, o jei prisijungtų ir kiti sostinės verslai, susidarytų gana reikšminga suma.

Jis pažymėjo, kad tai ne pabaiga, po kelių savaičių planuojama rengti didelį renginį viename iš restoranų, kurio metu už prabangią vakarienę surinktos lėšos taip pat bus skiriamos Gedimino kalnui remti.

„Sukviesime atsakingus Vilniaus miesto asmenis, politikus, verslo atstovus, kurie savo dalyvavimu galės prisidėti. Dabar ieškome partnerių, norėsiančių prisijungti, tikimės kad prisijungs mūsų tiekėjai“, – sakė jis.

DELFI primena, kad nuo Gedimino kalno nuslinko jau ne viena nuošliauža. Dėl pasikartojančių nuošliaužų Vilniaus savivaldybė liepos pradžioje buvo paskelbusi ekstremalią padėtį. Šiai metais skubiems kalno tvarkymo darbams skyrė 3 mln. eurų, kitąmet planuojama skirti 5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)