Inga prisiminė, jog pirmuosius žingsnius kulinarijos link Estela žengė dar besimokydama pirmoje klasėje ir pradėjusi lankyti kulinarijos studiją. Čia kiekvieną savaitę gabi mergaitė su bendraamžiais gamino pačius įvairiausius patiekalus: nuo sausainių iki sudėtingų patiekalų.

Tuo metu verslininkė sakėsi norėjusi vaikus supažindinti su kuo daugiau įvairių veiklų, kuriose jie galėtų atrasti save ir realizuoti. Tad kartu su dukrele ji sprendė, kurie užsiėmimai būtų įdomūs ir vertingi. Žinoma moteris skaičiuoja, kad jos vyresnėlė išbandė daugiau nei dešimt būrelių. Lankė šokius, gimnastiką, piešimą, šachmatų užsiėmimus bei daugelį kitų veiklų, tačiau kulinarija jai patiko labiausiai.

Aivaro ir Ingos Stumbrų dukra Estela

Ir nors daugelį būrelių ji lanko iki šiol, savo ateitį norėtų siekti tik su maisto gaminimu. „Pradėjusi mokytis kulinarijos Estela vis dažniau stengdavosi būti virtuvėje gaminant man ar vyrui. Ji gamino ir su aukle, tuomet pradėjo skaityti įvairias kulinarijos knygas, domėjosi receptais, internete žiūrėjo vaizdo įrašus, kuriuose aiškinama, kaip pagaminti ar dekoruoti vieną ar kitą patiekalą.

Iš pradžių mes ir patys atsargiai stebėjome, kur ją tai nuves. Tačiau jau ketverius metus ji tuo domisi ir nežada sustoti“, – pasakojo moteris.

Ir nors išgirdusi dukters norą atidaryti savo restoraną iš pradžių ji nustebo, šiandien I. Stumbrienė yra pasiryžusi padėti pirmagimei eiti pasirinktu keliu. „Kai jos bendraamžės iš tėvų ar senelių gaunamus kišenpinigius leido saldainiams ar žaislams, Estela viską atsidėdavo savo svajonei. Ji ir dabar vietoje jos amžiaus mergaitėms būdingų pomėgių mieliau pinigus leidžia įvairioms priemonėms, skirtoms gaminti maistą.

Kai mes pagailime ir kažko nenuperkame, ji tai nusiperka pati ir taip investuoja į savo pomėgį. Tiesą sakant, aš ir pati nustebau, kiek įvairiausių priemonių maisto gaminimui yra“.

Pati Inga virtuvėje sukasi tik žinodama, jog vaikai turi maitinti sveikai, o namuose pagamintas maistas yra geriausias pasirinkimas auginant atžalas. Tačiau, kaip pati juokauja, savęs šioje veikloje toli gražu nerealizuoja.

„Kartais net dukrelės klausiu, kas jai čia taip patinka. Na, o ji man užtikrintai atsako, kad jai patinka gaminti maistą ir taip suteikti malonumą kitiems. Ji jaučia, kad daro šventę kitiems. Dabar ir visi šeimos susibūrimai ir šventės neapsieina be Estelos patiekalų“.

Ir praeitą savaitę, minint I. Stumbrienės tėvų, prezidento Rolando Pakso ir jo žmonos Laimos, 35-ąjį vestuvių jubiliejų, močiutė Estelos paprašė pagaminti desertą. Tačiau jaunoji kulinarė senelius nustebino ne vienu, o net trimis desertais visiems svečiams ir karštu patiekalu. Švęsdama vienuoliktąjį gimtadienį ji tortą ir desertus taip pat gamino pati.

Aivaro ir Ingos Stumbrų šeima

Tiesa, pasiteiravus, ar apie savo veiklą paskelbusi socialiniame tinkle jos dukra sulaukia užsakymų, pašnekovė nusišypsojo: „Tam reikalingas oficialus veiklos pažymėjimas, įteisinimas, o dabar jos patiekalus užsakome mes, seneliai, krikšto mama. Taip ją kartu mokome apskaičiuoti savo laiką, išlaidas ir pajamas. Vis dėlto ji dar maža mūsų mergaitė ir norime pažiūrėti, kaip susidoros su šia užduotimi. Palaikome ją ir patariame. Taip pat norime su vyru, kad ji neprarastų malonumo gaminti ir tai netaptų prievole.

Pažadėjusi ką nors pagaminti ji ir savaitgalį nusistato žadintuvą, keliasi anksti ir gamina. Baigusi būna pavargusi. Kartais tenka susidurti ir su stresu kai spaudžia laikas, kas nors nepavyksta. Norime, kad jos įsipareigojimai neužgožtų lūkesčių ir vilčių bei neatneštų nusivylimo“.

Žinoma moteris juokiasi, kad dar vasaros pradžioje, vienuolikmetei užsibrėžus atidaryti savo restoraną, teko paplušėti, norint ją atkalbėti nuo patalpų nuomos ir savo verslo pradžios. Tėvai mergaitei patarė neskubėti ir savo tikslo siekti pamažu.

Pradėjus dikskutuoti, kad tam reikalingas individualios veiklos pažymėjimas, o galbūt ir verslo liudijimas, logotipas ir kiti dalykai,mergaitė pradėjo kurti savo logotipą, kurį jos tėtis jau perdavė dizaineriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)