Aukšto rango Leiboristų partijos narys vėliau atsiprašė už kolegas, kurie kaltino princą Philipą neištikimybe karalienei ir kritikavo princo Harry‘o karinę tarnybą. Buvęs Gynybos komiteto pirmininkas Johnas Woodcockas pabrėžė, kad Emmos Dent-Coad pastabos neatspindi partijos pažiūrų, informuoja telegraph.co.uk.

E. Dent-Code nekorektiškai pareiškė, kad princas Harry‘is – prastas pilotas: „Harry‘is nemoka pilotuoti sraigtasparnio, todėl jį padarė antruoju pilotu.“

Iš tiesų princas Hary‘is dešimt metų atlieka karinę tarnybą, jis dalyvavo dviejose misijose Afganistane ir pakilo iki kapitono laipsnio.

Parlamentarė leido sau pareikšti, kad abu princai „nėra itin sumanūs“ ir kad karalienės vyras daug metų elgėsi nepadoriai, „nebuvo ištikimas vyras“.

E. Dent-Code vadinama karališkosios šeimos galvos skausmu. Kartą ji gyrėsi nepriėmusi monarchės kvietimo susitikti.

J. Woodcockas nedelsdamas viešai atsiprašė už įžūlų partijos narės elgesį tviteryje: „Noriu paaiškinti, kad labai netaktiškos vienos mūsų kolegės pastabos, peikiančios princo Harry‘o karinę tarnybą, visiškai neatspindi partijos pažiūrų. Kaip ir visi, einantys į pavojus vardan mūsų saugumo, jo karališkoji didenybė nusipelno tik pagyrimų už tarnybą karinėse pajėgose. Labai apgailestauju, kad taip atsitiko.“

Šiuo metu princas Harry‘is dalyvauja paties inicijuotose sužeistų karo veteranų žaidynėse „Invictus Games“ Kanadoje. Šios savaitės pradžioje jis pirmą kartą pasirodė viešumoje su mergina Megan Markle.

Buvęs pėstininkų pulko „Grenadier Guards“ majoras Bernie‘is Broadas, kuris 2009 m. per sprogimą Helmando provincijoje neteko abiejų pėdų, gyrė princą Harry‘į žaidynėse „Invictus Games“ už atsidavimą, patirtį karinės tarybos metu ir už tai, kad jis įkvepia kareivius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)