Departamentas teigia pritaikęs 219,63 proc. kompensacinį muito tarifą naujiems „Bombardier“ komerciniams lėktuvams. „Boeing“ pernai pasiskundė, kad kanadiečių įmonės lėktuvai buvo gaminami pasitelkiant lėšas iš subsidijų, o vėliau už mažesnę nei rinkos kaina dempinguojami Jungtinėse Valstijose.

Prekybos departamento baudžiamasis tarifas įsigalios tik tada, kai JAV tarptautinės prekybos komisija priims „Boeing“ palankų sprendimą. Manoma, kad klausimas bus išspręstas 2018 m.

„Mes kategoriškai nesutinkame su prekybos departamento sprendimu“, - pranešime teigė „Bombardier“, tarifą pavadinę „absurdiškai dideliu“.

Jei tarifai bus pritaikyti, „Bombardier“ C serijos lėktuvų kaina Jungtinėse Valstijose išaugs maždaug trigubai. Remiantis „Boeing“ skaičiavimais, „Delta Airlines“ pernai vieną „Bombardier“ lėktuvą įsigijo už 19 mln. dolerių, tad po muitų kaina turėtų siekti apie 60 mln. dolerių.

Įdomu tai, kad ginčas tarp JAV ir Kanados įsiplieskė Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA) derybų metu. Savo ruožtu „Reuters“ šaltiniai Kanados valdžioje spėjo paneigti, kad „Bombardier“ ir „Boeing“ nesutarimai paveiks NAFTA derybas, bei patikino, jog šie dalykai tarpusavyje yra nesusiję.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją