Jau spalio 1 dieną LRT ekranuose pasirodysiančio filmo kūrėjai žymius šalies žmones sukvietė į renginį, kuriame ne tik vyko pirmosios serijos peržiūra, bet ir atskleista apie būsimas paminklo partizanams statybas, skelbiama pranešime spaudai.

Daugiaserijinis filmas primins apie praėjusio amžiaus viduryje vykusias tris okupacijas ir masinius trėmimus, holokaustą, terorą, bandymą fiziškai ir dvasiškai sugniuždyti Lietuvą. Kartu – ir apie šioje tamsybėje sužydusias gėles: žmones, kurie, nebijodami mirties, vieną ranką ištiesė žydams, o į kitą paėmė ginklą, kad apgintų Lietuvos laisvę.

Vakarėlio rengėjai savo svečiams parengė įsimintiną programą – žurnalistas, istorikas ir publicistas Bernardas Gailius papasakojo apie partizaninį judėjimą ir vieną sunkiausių Lietuvos istorinių laikotarpių.

Šventės metu Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos valdybos narys Antanas Kliunka pristatė neeilinę iniciatyvą – Kryžkalnyje statyti paminklą partizanams.

Tarp gausaus būrio susirinkusiųjų buvo galima pastebėti ne tik filme vaidinusius J. Arlauskaitę-Jazzu, Andrių Paulavičių, Sandrą Daukšaitę-Petrulėnę, Tomą Erbrėderį, Darių Petkevičių, Mykolą Vildžiūną, Julių Žalakevičių, Marių Repšį, televizijos filmo režisierių Saulių Balandį, bet ir kitus žymius šalies aktorius bei garsenybes. Renginyje apsilankė laidų vedėja Eglė Daugėlaitė, prodiuseris Rolandas Skaisgirys su žmona, laidų vedėja ir kūrėja Vaida Skaisgirė, prodiuseris Lauras Lučiūnas ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)