Socialiniuose tinkluose plintančiame ir DELFI atsiųstame darbo skelbimuose pateikta informacija verčia leipti juokais – reikalavimų sąrašas ilgas, o atlyginimas už tai – kiek daugiau nei minimalus.

Viena Lietuvos įmonė ieško grafikos dizainerio. Kartelė naujam darbuotojui iškelta tikrai aukštai – turėti dvejų metų stažą, mokėti ne mažiau tris užsienio kalbas (anglų, prancūzų, rusų ir baltarusių), būti įgijus ne žemesnį nei magistro išsilavinimą ir galėti dirbti savaitgaliais ir poilsio dienomis. Tačiau siūloma alga – tėra 385 Eur „ant popieriaus“.

Kitame darbo skelbime labiausiai krinta į akis norimas darbo stažas – net 10 metų. Ir, žinoma, ne bet kur, o vadybos ir skirstymo JAV įmonėse srityje. Tuo pačiu būsimas darbuotojas privalo turėti JAV verslo vizą, galėti vykti ten tvarkyti darbo reikalų ir galimybę sandėliuoti produkciją. Siūlomas atlyginimas irgi neįspūdingas – 450 Eur, dar neatskaičiavus mokesčių.

Ar pavyks šiems darbdaviams rasti norimus darbuotojus lieka neaišku, bet užtat jie praskaidrina dieną atitinkamai vertinantiems savo įgūdžius ir laiką.

Pastebėjote absurdiškų ir, jūsų nuomone, nelabai protingų darbo skelbimų? O gal dalyvavote jus nemaloniai nustebinusiame darbo pokalbyje? Rašykite savo mintis ir istorijas el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbo skelbimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)